Limasol taraftarından F.Bahçe mesajı

Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’nin rakibi olan AEL Limasol taraftarları maça dair bir açıklama yayınladı.

Limasol taraftarından F.Bahçe mesajı
08 Eylül 2012 Cumartesi 17:20 tarihinde eklendi.

 

tr.eurosport.com'un derlediği habere göre, Sindesmos Filathlwn AEL (AEL Taraftarlar Birliği) adlı taraftar birliği tarafından yayınlanan bildiride 25 Eylül’de Türk takımı Fenerbahçe’ye karşı oynayacakları maçta kendilerinin herhangi bir şekilde politize davranmalarının mümkün olmadığı ifade edilirken, “Biz politik bir kıraathane değiliz ve bu maçı fırsat bilen, AEL’e zarar verecek türde eylemlere girişecek kimsenin yayında yer almayacağız” denildi.
 
Maçta herhangi bir politik simge kullanmayacakları ifade eden grup, sadece takımlarının yanlarında olduklarını söyleyerek bildiriye son verdi.
 
AEL Taraftarlar Birliği’nin bu sağduyulu açıklamaları adada yankı bulurken, görüşlerini aldığımız Rum gazeteci Nassos Stylianou, grubun sol tandanslı bir siyasi görüşe sahip ve Kıbrıs’taki en güçlü taraftar birliklerinden birisi olduğunun altını çizdi.
 
Güney Kıbrıs’ta APOEL taraftarları gibi sağ eğilimli gruplar Türkiye’ye karşı çok daha sert görüşlere sahipken, AEL Limassol gibi bazı takımların Kuzey Kıbrıs’ta dahi taraftarlarının olduğu biliniyor.