LinkedIn'e 5 milyon dolarlık dava

LinkedIn, bu ayın başında 6 milyondan fazla üyesine ait şifrenin çalınmasının ardından ortaya çıkan güvenlik açığı nedeniyle üyeleri tarafından dava edildi. Şifreleri çalınan üyeler LinkedIn’den en az beş milyon dolar tazminat talep ediyor.

LinkedIne 5 milyon dolarlık dava
20 Haziran 2012 Çarşamba 15:22 tarihinde eklendi.

ABD’nin San Jose kentinde açılan davada, davacılar “yetersiz kalan güvenlik önlemlerini” gerekçe gösterdi. 7 Haziran’da patlak veren skandalda, kimliği belirsiz hacker’lar, LinkedIn ve eHarmony sitelerine ait milyonlarca kriptolu şifreyi internete sızdırmıştı. Her türlü şifrenin kırıldığı insidepro.com sitesinde, sızdırılan şifrelerin birçoğu kırılmıştı.

 
Davacılar ayrıca, LinkedIn’i şifre sızıntısına karşı gerekli müdahalede de bulunmamak ve standart güvenlik protokolleri kullanarak üyelere ait şifreleri korumamakla suçladı. Analistler ise LinkedIn’in çok sayıda şifresinin hacker’ların eline geçmiş olmasına rağmen birçoğunun geçersiz kaldığına dikkat çekti.
 
Siteyi dava eden grubun başını Katie Szpryka’nın, LinkedIn’de paralı hesabı olduğu belirtildi. Dava grubu, kullanıcı hesapları bedava olan üyeleri de kapsıyor. Davacıların, LinkedIn’i California tüketici hakları yasasını da ihlal etmekle suçladıkları dava, 2003 yılında giyim markası Guess’e açılan bir davayla olan benzerliğiyle de dikkat çekti. Guess, müşterilerinin bilgilerini şifreli bir veri tabanında tuttuğu ve bu şekilde iş ahlakının dışına taşan faaliyetlerde bulundu gerekçesiyle davalık olmuştu.

NTV