Liseli öğrenciler okulları için yürüdü

DENİZLİ Lisesi öğrencilerinden oluşan Direnen Liseliler Grubu, okullarının büyükşehir belediyesine devredilmesini yürüyüşle protesto etti.

Liseli öğrenciler okulları için yürüdü
30 Mart 2015 Pazartesi 20:54 tarihinde eklendi.
Denizli Lisesi mezunları, CHP Denizli milletvekili adayı Melike Basmacı ile bazı partililer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de öğrencilere destek verdi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen 21 Mart'taki Denizli ziyaretinde Denizli Lisesi'nin büyükşehir belediyesine devredilip, hizmet binasına dönüştürüleceğini açıklamasına tepkiler sürüyor. Denizli Lisesi öğrencileri bugün okul çıkışında gerçekleştirdikleri protesto ile okullarının büyükşehir belediyesine devredilmesine tepki gösterdi. Okul önünde toplanan yaklaşık 200 öğrenci ellerinde, "Koca Mektep bizimdir, bizim kalacak", "Okulu belediye yapmak neymiş ayol" yazılı pankart ve dövizlerle Delikliçınar Meydanı'na yürüdü. Öğrenciler adına açıklama yapan Şeyma Ekici, Koca Mektep'in belediye binası yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtip, "Denizli Lisesi, 1874 yılından bu yana eğitim öğretime hizmet veriyor. AKP, faşizan politikası ile bu okulun köklü geçmişini yok sayıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli halkına sormadan lisenin belediyeye devrine karar veremez" dedi.
 
Bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler daha sonra dağıldı. Eylem olaysız sona erdi.