"Liseli olsam bunlar yapılmazdı"

Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat, TT Arena'daki AK Parti il kongresinde yaşananları ve kulüp tarafından disipline verilişini anlattı.

Liseli olsam bunlar yapılmazdı
29 Mayıs 2012 Salı 11:48 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray'da kısa süre önce sona eren dönemin başındaki isim Adnan Polat, geçen hafta sonu TT Arena'daydı.
 
Adnan Polat, pek de iyi anılarının olmadığı stada AK Parti il kongresi için giderken, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve bazı yöneticiler de oradaydı.
 
Adnan Polat'ın o gün yaşananlara ve kulüp tarafından ikinci kez disipline verilişine ilişkin değerlendirmeleri Akşam gazetesinde yer aldı.
 
Disiplin Kurulu Başkanı hakkında Telegol'de 'Ofisimden kovdum' dediği için Disiplin'e gönderilen Polat şunları söyledi: 
 
— AK Parti İl Başkanlığı davet etti, ben de icabet ettim. Sayın Başbakan'ı karşıladım. O stadın yapımında 5 yıl bire bir uğraştım. Hayata da o stat Başbakan'ın katkıları sayesinde geçti. Hiç konuşmadık ama Başbakan'ın gönül kırgınlığı olduğunu düşünüyorum. Neticede TC Başbakanı'dır, bu kadar büyük kitlelere karşı küsme gibi durum olmaz diye düşünüyorum.
 
BAŞKAN DA EL SIKIŞTI 
— Galatasaray başkanı da doğal olarak ev sahibi. Sayın Başkan ve yöneticileri de orada idi. Ben Başkan ile orada karşılaştım. Onlar benim orada olacağımı, ben de onların orda olacağını herhalde bilmiyorduk. Sayın Başbakan da geldiği vakit Galatasaray Başkanı ile el sıkıştı doğal olarak. Ayrıldıktan sonra ilk defa Arena'ya gittim. Tribünlere çıkmadım. 5 sene emek verdim, orada maç izlemek içimden gelmiyor çünkü gönlümü kırdılar.
 
SEVGİMİ SÖKEMEZLER! 
— Ünal Aysal ile kişisel meselem yok. Başıma gelmedik kalmadı. İbra olmadım. Liseli olsam bunlar yapılmazdı. Bir mektup yüzünden evim arandı, 1 milyon dolarlık makbuz kayboldu. 6 Haziran'da mahkeme var, 7 yılla yargılanacağım. 4 saatlik programda 40 bin kelime kullandım. 'Kovdum' biraz sürçü lisan edilmiş kelimedir. Taraftarın tepkisinden çekindiler lig bitti diye disipline verdiler veya mahkemeye zayıf elle çıkmamı istiyorlar. İdam edeceklerse etsinler de kurtulayım. Bir türlü hedef tutturamıyorlar. Neticede yakamdan düşmeleri lazım. Ben savunma vermeyeceğim. Uygun cezayı versinler. Kimsenin gücü kalbimdeki Galatasaray sevgisini çıkartmaya yetmez.
 
AYSAL'DAN BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR 
Arena'daki Ak Parti kongresinde Galatasaray'ın kurmayları neredeyse tam kadro yer aldı. Ünal Aysal ile 2. Başkan Ali Dürüst ve yöneticiler Refik Arkan, Sedat Doğan, Abdürrahim Albayrak ve Teknik Direktör Fatih Terim, Başbakan Erdoğan'ı karşıladı. Buzlar tamamen erirken görüşmede Aysal'ın Başbakan'a Kadıköy'de kupa için devreye girmesi nedeniyle teşekkür ettiği öğrenildi. Başbakan, şampiyonluk nedeniyle Aysal'ı tebrik etti.