Liste CHP'yi üçe böldü

Önder Sav ve ekibini tamamen silen Kemal Kılıçdaroğlu, Baykal'a yakın isimlerin de üzerini çizdi. Baykal Ankara'da tek başına kaldı.

Liste CHPyi üçe böldü
12 Nisan 2011 Salı 08:50 tarihinde eklendi, 1.343 kez okundu.

 

CHP'nin milletvekili aday listesinde gerçekleştirilen büyük tasfiye, partiyi üçe böldü.
 
Önder Sav ve ekibini liste dışı bırakan Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a yakın birçok ismi de aday göstermedi. 80 kişilik Parti Meclisi üyelerinden 48'i milletvekili adayı gösterilirken, mevcut vekillerden sadece 35'i listelerde yer bulabildi.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine genel başkanlık yolunu açan eski Genel Sekreter Önder Sav'ı iki aşamalı bir planla partiden tamamen tasfiye etti.
 
3 Kasım 2010 tarihinde Sav'ı genel sekreterlik görevinden alan Kılıçdaroğlu, bu icraatını "Partideki korku imparatorluğunu yıktık" şeklinde açıklamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, Sav'a yeniden milletvekilliği yolunu da kapatarak tasfiye operasyonunu tamamlamış oldu.
 
Zaman gazetesinin haberine göre, Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, eski Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ve eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de listelere alınmadı.
 
CHP'nin eski lideri Deniz Baykal ise kendine listede yer buldu ancak birçok arkadaşının tasfiyesine engel olamadı.
 
Baykal'ın ekibinde yer alan eski genel başkan yardımcıları Yılmaz Ateş, Onur Öymen, Mustafa Özyürek, Cevdet Selvi gibi isimler liste dışı kaldı. Eski yöneticilerden Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu ve Fuat Çay da yeni dönemde yok.
 
CHP'de listeye alınmayan diğer önemli isimler ise Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ve Mesut Değer.

NTV