Listede ilk sırada Berbatov var

Galatasaray'da yeni sezonun transfer listesinin ilk sırasına Bulgar golcü çıktı

Listede ilk sırada Berbatov var
23 Mart 2012 Cuma 14:06 tarihinde eklendi, 1.126 kez okundu.

 

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Manchester United’dan sezon sonunda ayrılacağını açıklayan yıldız futbolcu için harekete geçerken, Fatih Terim de yönetimden PSV’li Wijnaldum’un alınmasını talep etti. 
 
Önümüzdedeki sezonun kadrosunu oluşturmak için şimdiden harekete geçen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve yöneticiler, iki önemli futbolcuyu transfer listesinin ilk sıralarına aldı. Bunlardan ilki, Manchester United Menajeri Alex Ferguson ile görüştükten sonra, İngiliz devi ile yollarını ayırma kararı alan Dimitar İvanov Berbatov... 31 yaşında, 1.89 boyundaki Bulgar golcünün bonservisinin elinde olması, maliyet hesabı yapan yönetimin yüzünü güldürüyor.
 
30 milyon sterline United’a
 
Profesyonel kariyerine CSKA?Sofya’da başlayan, 2001’de Alman ekibi Bayer Leverkusen’e transfer olan Berbatov, 5 yıl sonra İngiltere Premier Lig’in yolunu tutmuştu ve 2008’e kadar Tottenham Hotspur formasını giymişti. Eylül 2008’de 30 milyon sterlin bonservis bedeli karşılığı Manchester United’a transfer olan Bulgar yıldız, Kırmızı Şeytanlar ile 106 maça çıkıp 48 gol attı. 1999’dan beri Bulgaristan Milli Takımı’nda oynayan Dimitar Berbatov’un 77 maçta 48 golü bulunuyor.
 
Wijnaldum geleceğe yatırım
 
Galatasaray’ın listesindeki ikinci isim, Hollanda ekibi PSV’nin genç “10 numarası” Georginio Wijnaldum. Teknik Direktör Terim’in, geleceğe yatırım olarak da gördüğü 21 yaşındaki Hollandalı yıldız için yönetimden tüm imkanların seferber edilmesini istediği belirtildi. Feyenoord’un alt yapısında yetiştikten sonra 2011 yazında 5 milyon euro karşılığı PSV’ye transfer olan Wijnaldum, forvet arkası ve oyun kurucu pozisyonlarında görev yapıyor.