Litvanya, 4 başlığı müzakereye açmak istiyor

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı yılın ikinci yarısında devralacak olan Litvanya, Türkiye ile 4 başlığı müzakerelere açmak istiyor.

Litvanya, 4 başlığı müzakereye açmak istiyor
17 Mayıs 2013 Cuma 15:35 tarihinde eklendi.

Lithuania Tribune'in haberine göre Litvanya Dönem Başkanlığı'nda Türkiye'nin AB'ye katılımı çalışmaları yoğunlaşacak.

Litvanya Parlamentosunun Avrupa İşlerinden Sorumlu Komitesi, AB genişlemesi ve Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin, İrlanda'nın Dönem Başkanlığı'nda kaydedilecek ilerlemeye de bağlı olduğunu açıkladı.

Avrupa İşleri Komitesi, Litvanya'nın yaklaşan başkanlığı sırasında, Türkiye'nin üyelik çalışmalarının ileri götürülmesini amaçlayacağını bildirdi.

Habere göre Türkiye "ekonomi ve para politikası", "sosyal politika ve istihdam", "hukuksal ve temel haklar" ile "bölgesel politikalar ve yapısal tedbirler" başlıkları müzakereye açılacak.

Parlamento Başkan Yardımcısı ve Avrupa İşleri Komitesi Başkanı Gediminas Kirkilas ile Türkiye'nin AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Haluk Ilıcak arasında önceki gün yapılan toplantıda bu konunun teyit edildiği aktarıldı.

Türkiye ile üyelik müzakerelerinde hâlihazırda 35 müzakere başlığından 13'ü açık. Bunlardan sadece biri, bilim ve araştırma başlığı geçici olarak kapalı tutuluyor.


CİHAN