Livaneli siyaset defterini kapattı

Besteleri ile yetmişli yılların başından bu güne genç sanatçıların yetişmesine vesile olan Zülfü Livaneli, siyasete geri dönmeyeceğini söyledi

Livaneli siyaset defterini kapattı
06 Mayıs 2014 Salı 07:27 tarihinde eklendi.

Yazar ve müzisyen Zülfü Livaneli, Başkent Amsterdam'da RAİ Kongre Merkezi'nde verilen konsere katıldı. Konser sonrası yaptığı açıklamada Livaneli, son Avrupa turnesinin aynı zamanda Hollanda’da, sevenlerine teşekkür turnesi anlamına geldiğini aktardı.

Zülfü Livaneli, "40 yıl önce benim ismim duyulmamışken, İsveç'te bu bestelerimi, albümlerimi yaptığım zaman bizim buradaki yurttaşlarımız bu albümleri aldılar. Kasetlerle Türkiye'ye taşıdılar ve bütün Türkiye'de beni tanıttılar." diye konuştu

SOL PARTİLERİN ORTAK ADAY ÇIKARMAMASI TARAFTARIYIM

Türkiye'de 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir soru üzerine "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sol partilerin ortak aday çıkarmaması taraftarıyım." diyen Zülfü Livaneli, ortak bir aday çıkarılmasına gerek duyulmadığını, iki turlu yapılan bir seçimin insanların tekrar düşünmesine imkan sağlayacağını ve halkın makul bir adayda birleşeceğini dile getirdi. Livaneli, "Türkiye'de kesinlikle siyasete geri dönmeyeceğim." dedi.

Sanatçı Zülfü Livaneli'nin, önemli müzisyenlerden oluşan ekibi ile Amterdam RAİ Konre ve Fuar Merkezi'nde verdiği veda konserine aralarında siyaset, iş, akademisyen ve sanatçılardan oluşan çok sayıda kişi katıldı.


CİHAN