Liverpool intikamını aldı

Premier Lig'in 37. hafta kapanış maçında Liverpool sahasında konuk ettiği Chelsea'yi 4-1 mağlup etmeyi başardı.

Liverpool intikamını aldı
09 Mayıs 2012 Çarşamba 10:56 tarihinde eklendi.

 

FA Cup finalide kupayı Chelsea'ye kaptıran Liverpool, ligde intikamını fena aldı.
 
Maviler'i Anfield Road'da paramparça eden Kırmızılılar, taraftarlarının önündeki sezonun son maçını iyi bir şekilde noktaladı.
 
Premier Lig'de 37. hafta mücadelesinde Liverpool, Chelsea'yi 4-1 mağlup ettti. Bu yenilgiyle Londra ekibinin ligi 4. sırada bitirme şansını kalmadı. Maviler bu sezon finale yükseldiği Devler Ligi'nde gelecek sezonda boy göstermek istiyorsa Alllianz Arena'da yapılacak finalde mutlu sona ulaşmak zorunda...
 
Anfield Road'da Chelsea 3 gün önce yapılan kupa finalinde olduğu gibi erken bir golle başlıyordu. 16. dakikada Ivanovic'in vuruşunda direkler gole izin vermedi. Bu pozisyonda sonra şaha kalkan Liverpool 19. dakikada Essien'in kendi kalesine attığı golle tabelayı değiştirdi. 25. dakikada Henderson farkı ikiye çıkarırken, 29. dakikada Agger skoru 3-0'a getirdi. İlk yarıyı bu gollerle 3-0 önde kapatan Kırmızılılar, uzatma dakikalarında bu sezon henüz ağları havalandıramayan Downing ile bir de penaltı vuruşundan yararlanamadı.
 
51. dakikada Chelsea, Fa Cup finalinde ilk golü atan Ramires ile umutlandı. Ancak 61. dakikada Turnbull'un büyük hatasını affetmeyen Shelvey Maviler'in fişini çekti. Kalan dakikalarda pozisyonlar olsa da başka gol olmadı ve Liverpool haftayı 3 puanla tamamladı.
 
Bu sezon taraftarı önünde çıktığı son maçından zaferle ayrılan Liverpool 52 puana yükseldi. Londra'ya eli boş dönen Maviler ise 61 puanda kaldı.