Lizbon’da Q7 haykırışı

Sporting Lizbon, Valencia’ya 3-0 yenildi, 48 bin taraftarı, “Quaresma” diye tempo tuttu. Bunun üzerine yöneticilerin, Menajer Mendes ile temasa geçtiği, ancak Mendes’in, Beşiktaş’ın Q7’yi bırakmak istemediğini söylediği vurgulandı

Lizbonda Q7 haykırışı
01 Ağustos 2011 Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi, 1.325 kez okundu.

 

Beşiktaş’a geldiğinden bu yana tavan yapan ve yine çok iyi olduğunu kanıtlayan Quaresma’ya Sporting Lizbon’da kurtarıcı gözüyle bakılmaya başlandı.
 
Her şey, Portekiz ekibinin Valencia ile oynadığı hazırlık maçıyla başladı. İspanyol takımını konuk eden Sporting, kötü bir performans ortaya koyarak 3-0 yenildi. Bu skor ve futbol, taraftarın isyan etmesine yetti.
Lizbon’da, Jose Alvalade de Lisboa Stadı’nı dolduran 48 bin Sporting Lizbon taraftarı, hep bir ağızdan “Quaresma” diye haykırarak, yönetimden Q7’nin transfer edilmesini istedi. Taraftarlar, Beşiktaşlı futbolcunun Sporting’in önemli bir gol silahı olacağını savundular.
 
Quaresma suskun
Portekiz basını da, Sporting Lizbon Yönetimi’nin bu tepki üzerine Quaresma’nın menajeri ile bir toplantı yaptığını iddia etti. Mendes’in, Beşiktaş’ın bu futbolcuyu bırakmaya niyeti olmadığını yönetime ilettiğini yazan gazeteler, bu cevaba rağmen Sporting’in siyah-beyazlı oyuncuda ısrarlı olduğunu belirttiler. Quaresma’nın ise bu gelişmeler karşılığında sessizliğini koruyarak, basına açıklama yapmaktan kaçındığı belirtiliyor.
 
İzin bugün bitiyor
Süper Lig’in başlama tarihinin ertelenmesinin ardından 4 gün izin yapan Beşiktaş’ta futbolcular bugün bir araya gelerek çalışmalarına devam edecek. Antrenör Roland Koch’un verdiği izinle dinlenen siyah-beyazlılar, bu sabah BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde toplanıp, saat 10.00’da haftanın ilk çalışmasına çıkacak. Hazırlık dönemi için yurt dışında turnuva bulmaya çalışan Beşiktaşlı idareciler de çalışmalarını sürdürüyor.
 
İkisi bir arada
Beşiktaş Kulübü jest yaptı, artık resmi dergisiyi alan taraftarın, dünyanın ve Türkiye’nin ilk ve tek çocuk dergisi olan Yavru Kartal’a ücretsiz sahip olabileceğini açıkladı. Siyah-beyazlı renklere gönül veren miniklerin çoğalmasını amaçlayan siyah-beyazlılar, iki dergiye bir yıllık aboneliğin 80 TL olduğunu ifade ettiler. Dileyen taraftarın ise dergilere 8 TL vererek bayilerden ulaşabileceği vurgulandı.

Milliyet