Lodosta yürümekte zorluk çektiler

BURSA'da etkili olan lodos günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 30-45 kilometre olan lodosta vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.

Lodosta yürümekte zorluk çektiler
13 Şubat 2016 Cumartesi 11:32 tarihinde eklendi.
BURSA'da etkili olan lodos günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 30-45 kilometre olan lodosta vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.  
 
Bursa'nın genelinde etkili olan ve dün geceden itibaren hızını artırarak devam eden lodos, bu sabah işlerine gidenleri olumsuz etkiledi. Saatteki hızı yer yer 45 kilometreyi bulan lodostan etkilenenler yürümekte zorluk çekti.  Özellikle kent merkezindeki Fomara, Şehreküstü ile Haşim İşcan Caddesi'nde şiddetli esen lodos hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre lodos un Pazar günü de şiddetli olmasada etkisi devam ettireceği açıklandı.
 
SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT 
 
Bursa Valiliği,lodos sonucu oluşan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı halkı uyardı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, en çok zehirlenme olayının şiddetli lodosun görüldüğü günlerde meydana geldiği ve bu nedenle halkın soba yakarken dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Kent sakinleri gece yatmadan önce sobaya kömür atmamaları konusunda uyarıldı.
 
IDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL ETMEDİ 
 
Deniz seferi yapan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) şu ana kadar yapılan seferlerde lodosun deniz seferlerini etkileyecek düzeyde olmadığı için seferlerin iptal edilmediğini açıkladı. Cumartesi günü için sefer iptallerinin söz konusu olmadığını açıklayan BUDO ve İDO, ilerleyen saatlerde rüzgarın deniz üzerindeki etkisini artırması ve seferleri etkilemesi halinde sefer iptali yapılabileceğini bunun da kurumların resmi internet sitelerinde halka duyurulacağı belirtildi.