Loğoğlu: Ukrayna’nın sükûnete ihtiyacı var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Ukrayna’nın sükûnete ihtiyacı olduğunu söyledi

Loğoğlu: Ukraynanın sükûnete ihtiyacı var
27 Şubat 2014 Perşembe 12:49 tarihinde eklendi.

Loğoğlu, ABD ve Avrupa Birliği, öbür tarafta Rusya’nın Ukrayna’yı bir güç mücadelesi alanına dönüştürmelerinin doğru bir yaklaşım olmadığı vurguladı.

Faruk Loğoğlu, yazılı bir açıklama yaparak Ukrayna’daki gelişmeleri değerlendirdi. Loğoğlu açıklamasında, “Avrupa’nın stratejik önemi büyük olan ülkelerinden Ukrayna bir süredir ölümlerle sonuçlanan üzücü karışıklıklara ve gelişmelere sahne olmaktadır. Gerginlik şimdi ülkenin Kırım bölgesini de etkisi altına almıştır. Bu durum, Kırım kökenli yurttaşlarımız ve bütün halkımız tarafından kaygıyla izlenmektedir. Tatarlar dâhil, Kırım Özerk Bölgesinde yaşayan bütün Ukrayna vatandaşlarının can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sorunların barışçıl yollardan çözülmesi hedef alınmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

“CHP UKRAYNA HALKIYLA DAYANIŞMA HALİNDE OLACAKTIR”

Öte yandan bir tarafta ABD ve Avrupa Birliği, öbür tarafta Rusya’nın Ukrayna’yı bir güç mücadelesi alanına dönüştürmelerinin doğru bir yaklaşım olmadığı, ülkedeki gerilim ve kırılmaları daha da artırabileceğine dikkat çeken Loğoğlu, “Bu itibarla, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve istikrarının korunması ve bunun dış ülkelerin müdahaleleri olmaksızın sağlanması esastır. Ukrayna demokrasi, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler değerleri çerçevesinde Avrupa’nın içerisinde yerini almalıdır. Bu nedenle, Ukrayna’nın gerginlik ve çatışmalara değil, sükûnete ihtiyacı bulunmaktadır. CHP, bu ilke ve değerler doğrultusunda Ukrayna halkıyla dayanışma halinde olacaktır.” görüşünü aktardı. 


CİHAN