Loğoğlu’ndan Balbay değerlendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliyesinin geç kaldığını savundu. Loğoğlu, “Şimdiye kadar bunların çoktan tahliye edilmeleri gerekirdi.” dedi.

Loğoğlundan Balbay değerlendirmesi
09 Aralık 2013 Pazartesi 12:11 tarihinde eklendi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. CHP Milletvekili Mustafa Balbay’a yönelik tahliye talebini değerlendiren Loğoğlu, “Bu tahliye çok geç kalmış bir durumdur. Şimdiye kadar bunların çoktan tahliye edilmeleri gerekirdi. Balbay ve başkaları mahkeme heyetinden bir değil, onlarca, belki yüze yakın defa tahliye talebinde bulundular. Bunun her defasında haklı gerekçeleri vardı. Yeterli gerekçeleri de vardı. Fakat bu bugüne kadar olmadı. Şimdi bir Anayasa Mahkemesi kararı var. Savcının buna aynı doğrultuda belirttiği bir görüş var. Eğer bugün de çıkmadığı takdirde bu tahliye kararı, bu artık Türk yargısının sadece iflas ettiği değil, tamamen olmaması gereken bir yerde olduğunu gösterecektir.” ifadelerini kullandı.

YÜKSEKOVA OLAYLARI

Yüksekova’daki olayların sorulması üzerine Faruk Loğoğlu, şunları söyledi: “Bunu kaygı verici buluyoruz. Vatandaş gösteri yaparken kendiliğinden şiddete ve şiddet anlamına gelecek eylemlerde bulunmasını elbette olumsuz karşılarız. Vatandaşın gösteri hakkı şiddete başvurarak gösteri yapma hakkı değildir. Vatandaşın gösteri hakkı anayasada verilen hak barışçıl yöntemlerle gösteri yapmaktır. Silahlı saldırıya benzer şekilde eylem olduğunda güvenlik güçleri buna tavır alacak ve kendini koruyacaktır.”


CİHAN