Logosunu kullanan şirkete savaş açtı

Küresel siber korsanlık örgütü Anonymous, logosunu kullanmak isteyen Fransız bir giyim markasına karşı saldırıya geçti.

Logosunu kullanan şirkete savaş açtı
02 Ağustos 2012 Perşembe 12:02 tarihinde eklendi, 1.034 kez okundu.

 

Anonymous, kafa yerine bir soru işareti taşıyan takım elbiseli adam logosunu markasında kullanmak isteyen Fransız tişört üreticisi Pickapop.fr şirketini Twitter üzerinden uyardı.
 
Örgüt, “Yaptıkları kibirli ve cahil davranış cezasız kalmayacak... Anonymous, logomuzu çalmaya kalkışanların internette gerçekleştireceği her türlü faaliyeti bu karardan vazgeçecekleri ana kadar engelleyecek. Ayrıca özür diledikleri ana kadar eylemlerimizin yüzde 99’u durmayacak” açıklamasında bulundu.
 
Anonymous, YouTube üzerinden de bir video yayımlayarak destekçilerinin Fransız giyim markasına karşı tavır almasını istedi
 
“LİSANSI ALDIK”
Pickapop.fr, Anonymous’tan esinlendikleri çok sayıda tişört sunarken, siber örgütün sloganını da kullanıyor. Bazı tişörlerin üzerinde, “Bir lejyonuz, biz affetmeyiz, bir unutmayız, bizi bekleyin” ifadesi yer alıyor. Ancak bu slogonanla beraber, “Biz Anonymous’uz” ifadesi kullanılmıyor.
 
Anonymous’un Pickapop.fr şirketinin internet sitesini DDOS saldırılarıyla çökerteceği düşünülse de, şu ana kadar siteye sorunsuz bir şekilde erişim sağlanıyor.  Pickapop.fr,  bu yılın başında Fransa’nın telif hakkı düzenleme kurumundan Anonymous tişörtleri için gerekli belgeleri aldığını açıkladı.
 
Anonymous’a bağlı bir Twitter hesabından  yapılan açıklamada, Fransız şirketin sunduğu çok sayıda logonun Creative Commons lisans şirketinden eldeedildiğini öne sürdü.

NTV