Londra'da bir araya geldiler

"Dünyanın en uzun boylu adamı" ünvanını 2 metre 51 santimetrelik boyuyla elinde bulunduran Sultan Kösen İngiltere’nin başkenti Londra’da 54.6 santimetrelik boyuyla dünyanın en kısa adamı ünvanına sahip Chandra Bahadur Dangi ile buluştu.

Londrada bir araya geldiler
13 Kasım 2014 Perşembe 14:38 tarihinde eklendi.
Londra’daki parlamento binası manzaralı mekanda düzenlenen törende dünyanın en uzun adamıyla en kısa adamın bir arada fotoğraf çektirmesi hoş görüntüler oluşturdu.
 
Dünyanın en kısa adamı ile buluşmasının ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan 32 yaşındaki Sultan Kösen, "5 yıldır Guinness Rekorlar Kitabı'ndayım. Rekorumu kimseye kaptırmıyorum. Burada ülkemizi, Mardin'imizi her yere tanıtıyoruz. Burada şerefle, gururla güzel ülkemi temsil ediyorum" diye konuştu.
 
Londra’da kendisine çok ilgi gösterildiğini ve bundan çok memnun olduğunu dile getiren Kösen, “Bir Türk olarak burada ülkemizi, vatanımızı temsil etmek boynumuzun borcudur”dedi.

 
Guiness Rekorlar Kitabı’nın kuruluş 60.yıldönümü kutlamaları için Londra’ya davet edilen 32 yaşındaki Sultan Kösen bu akşam Türkiye’ye geri dönüyor.
 
Mardin'in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve rekoru 6 yıldır kimseye kaptırmıyor.