Londra'da Pırlanta Yıldönümü coşkusu

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Buckingham Sarayı'nın önündeki Mall Caddesi'ni dolduran on binlerce kişi, Kraliçe onuruna verilecek görkemli konserin başlamasını bekliyor.

Londrada Pırlanta Yıldönümü coşkusu
04 Haziran 2012 Pazartesi 21:28 tarihinde eklendi, 1.012 kez okundu.

 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlamalar çerçevesinde Buckingham Sarayı'nın önü dev bir arenaya dönüştürüldü. 
     
Kraliçe Victoria anıtının etrafına kurulan büyük sahnede Kraliçe 2. Elizabeth onuruna bu akşam aralarında Elton John, Stevie Wonder, Paul McCartney ve Tom Jones'un da aralarında bulunduğu ünlü sanatçılar konser verecek. 
     
Konseri sahnenin etrafına kurulan tribündeki 10 bin kişinin yanı sıra parklara ve Mall Caddesi'ne kurulan dev ekranlardan da yüz binlerce kişi izleyecek. 
     
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Buckingham Sarayı etrafında binlerce kişi Birleşik Krallık bayrağı motifli gözlükler, şapkalar ve yağmurluklar giyerek, günün erken saatlerinden itibaren beklemeye başladı. 
     
Kurdukları çadırların önünde piknik yapan çok sayıda kişi, kutlamaların parçası olmaktan duydukları mutluluk ve heyecanı AA muhabirine anlattı. 
     
Sarayın yanına kurduğu çadırda iki gecedir kaldığını belirten ve İngiltere'nin Leicester şehrinden kutlamalar için Londra'ya geldiğini söyleyen bir kadın, "Burada olmak ve tarihe şahitlik etmek harika, harika bir atmosfer" dedi. 
     
Doncaster şehrinden gelen bir diğer kişi ise dün Thames Nehri'nde yapılan geçit töreninde çok ıslandıklarını ancak buna değdiğini ifade etti. 
     
Kurduğu çadırla konserin başlamasını bekleyen bir başka izleyici de "Burada olmaktan çok mutluyum. İngiltere'nin kuzeyinden geliyorum. Kraliçe'ye saygımızı gösterebilmek harika. Tüm sanatçıları canlı izlemek harika olacak" diye konuştu. 
     
Bugünkü kutlamalar çerçevesinde ayrıca Buckingham Sarayı'nın bahçesinde 12 bin kişinin katılımıyla piknik yapıldı. 
     
Akşamki konserin sonunda ise havai fişek gösterisi yapılacak ve Kraliçe 2. Elizabeth sarayın önüne yerleştirilen, ülke genelinde ve Milletler Topluluğu ülkelerinde yakılan 4 bin 500 meşalenin sonuncusunu yakacak. 
     
Buckingham Sarayı, Kraliçe'nin eşi Edinburgh Dükü Philip'in idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılmasından dolayı bu akşamki konsere katılamayacağını, ancak İngiltere Kraliçesi'nin konserde bulunacağını açıklamıştı. 
   
 "Pırlanta Yıldönümü" kutlamaları İngiltere tarihinde ikinci kez yapılıyor. 86 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, İngiliz monarşisinin 63 yıl tahtta kalan Kraliçe Victoria'dan sonraki en uzun süreli monarkı. Kraliçe 2. Elizabeth, 1952 yılında 26 yaşındayken tahta çıkmıştı.