Londra'daki büyük soygunda 7 gözaltı

İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtiğimiz nisan ayında Paskalya tatilinde gerçekleşen büyük mücevher dükkanı soygunundan sonra başlatılan soruşturma kapsamında polis, yaşları 48 ile 76 arasında değişen yedi kişiyi gözaltına aldı.

Londradaki büyük soygunda 7 gözaltı
21 Mayıs 2015 Perşembe 09:56 tarihinde eklendi.
Londra'da kuyumcular sokağı olarak bilinen Hatton Garden Caddesinde milyonlarca Sterlin değerindeki mücevherlerin saklandığı Hatten Garden Güvenlik Deposu'nda gerçekleşen soygundan sonra polis üçü emekli olmak üzere yedi kişiyi gözaltına aldı.
 
İngiliz Independent gazetesi, polis baskınlarında gözaltına alınan kişilerinin yaşlarının 76, 74, 67, 59, 57, 50 ve 48 olduğunu belirterek baskın sırasında çalınan mücevherlerin iade edilip edilmeyeceğinin hala netlik kazanmadığını yazdı. 
 
Çevik kuvvet ekiplerinin Londra ve Kent'te 12 farklı adrese yaptıkları baskında gözaltına alınanlar arasında ikinci el otomobil satıcısı olduğu belirlenen 76 yaşındaki bir kişiyle 50 yaşındaki oğlu da var. 
 
Paskalya tatilini fırsat bilen profesyonel hırsızlar, kuyumcular sokağındaki bir depoya bir soygun gerçekleştirmişlerdi. Londra Polisi soygunu gerçekleştirenlerin bulunması için 20.000 Sterlin (Yaklaşık 40 bin TL) ödül koymuştu.
 
Depodan çalınan mücevherlerinin toplam değerinin yaklaşık 200 milyon Sterlin olduğu tahmin ediliyor.