Los Angeles'ta Gezi'ye yine destek

Los Angeles ve San Diego'daki Türkler, 11 gün önce başlattıkları gösterileri pazar günü de bir araya gelerek devam etti.

Los Angelesta Geziye yine destek
10 Haziran 2013 Pazartesi 14:02 tarihinde eklendi.
Los Angeles ve San Diego şehrinin orta noktasında bulunan Long Beach bölgesinde bir araya gelen Türklerı, hazırladıkları posterler, bayrak ve atkılar ile Gezi Parkı'na desteklerini dile getirdi.

Yaklaşık 1000 kişiye yakın topluluğun olduğu destek gösterisinde internet üzerinden Türkiye ve ABD'deki diğer şehirlere canlı bağlantı yapıldı. 7'den 70'e herkesin katıldığı destek gösterisine Amerikalılar da ilgi gösterdi. Herhangi bir taşkınlığın çıkmaması içinde hazır bulunan Amerikan polisi göstericilerin yaptığı eylemi ilgiyle izledi. Hükümet ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde slogan atan göstericiler yurt dışında yaşayan Türkler olarak Türkiye'deki kaos ortamından şikayetçi olduklarını, Başbakan Erdoğan'ın söylemlerinde daha dikkatli ve halkı kışkırtıcı tavırdan uzak durması gerektiğini dile getirdi. Aralarında Los Angeles'ta yaşayan ve sanat dünyasında önemli işler yapan kişilerin de olduğu gruptan yönetmen Emre Şahin, "Artık Başbakan olaylara daha sağ duyulu bakmalı, halkının sesini tek taraflı dinlememeli, yaptığı açıklamalar ülkemizi daha da gergin bir ortama sürüklüyor" dedi. 
 
ABD'deki en büyük Türk sivil toplum kuruluşlarından ATA Derneği'nin Los Angeles Başkanı Prof.Dr. Ahmet Önerbay, şöyle dedi:
 
"Ülkemizin içinde bulunduğu durum biz Amerika´da yaşayan Türkleri çok zor durumda bırakıyor. Ülkemizin yurt dışındaki tanıtımı çok önemli, bir an önce bu olayların bitmesini ve yine tüm halkımızın barış içerisinde yaşayacağı bir huzur ortamı olmasını diliyorum." 

DHA