Lösemili çocuklar yardım eli bekliyor

Lösemili çocukların tedavisine yardımcı olmak amacıyla 14 yıl önce kurulan Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği, hasta çocuklara umut olmaya devam ediyor.

Lösemili çocuklar yardım eli bekliyor
16 Ocak 2013 Çarşamba 14:50 tarihinde eklendi, 1.711 kez okundu.

 

 Bugüne kadar yüzlerce hasta çocuğu tedavi ettiren dernek yöneticileri, dar gelirli ailelerin ekonomik yükünü hafifletti. Kemik iliği nakli için çok sayıda ilden Samsun’a gelen lösemili çocuklara ev sahipliği yapan dernek, daha çok hayat kurtarmak için hayırsever ve gönüllü sayısının artmasını bekliyor. 
 
Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği kurucusu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Albayrak, lösemili çocuklara maddi, manevi yardımlarda bulunmak, giyim, yiyecek ve rehberlik ihtiyaçlarını sağlamaya devam ettiklerini söyledi. 14 yıldır sosyal bir yaraya çare olmaya gayret ettiklerini ifade eden Prof. Albayrak, ellerinden gelen desteği verdiklerini kaydetti. 
 
Lösemili çocuklara ve ailelerine yardımcı olmanın sosyal bir sorumluluk olduğunun altını çizen Prof. Dr. Davut Albayrak, “Bizim hastalarımız, diğer kronik hastalardan biraz farklı. Çünkü lösemi de ilaç tedavisi yanında, diğer bakım hizmetleri de onların hayatta kalmalarını çok etkiliyor. İlaçlarımız, hastaların savunma sistemlerini zayıflattığı için bu beslenme, giyim, temizlik ve mikroptan korunma açısından çocukların iyi bakılması gerekiyor. Moral motivasyonlarının yüksek tutulması büyük önem taşıyor. Aileler bunların bir kısmını sağlayamıyor. Dolayısıyla yardım ve desteklerimiz, gönüllü devamlılığı ve hayırseverlerin fedakarlıkları ile yürüyor.” dedi.  
 
Dernek faaliyetlerinin, başka toplumsal ihtiyaçları da giderdiğinin altını çizen Prof. Albayrak, “Küçük yaştaki çocuklar, hasta çocukların yardıma muhtaç olabileceklerini, yardım etmenin de bir insanlık vazifesi olduğunu anlamıyorlar. Mal mülk sahibi olmuş insanlar da sanıyorlar ki bunları kendi emekleriyle elde ettiler. Makam mevki sahibi olmalarında toplumun verdikleri de var. Dolasıyla bu insanların kazandıklarından, makamlarından, imkanlarından diğer insanları faydalandırmaları gerekiyor. Bu nedenle yardımların devamını ve artmasını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu. 
 
Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, yardım faaliyetlerine sağlıklı öğrencilerin de adapte edilmesinin kişilik gelişimlerine olumlu katkı yapacağını vurguladı. Prof. Albayrak, “Anne babanın çocuğuyla eliyle diliyle bu faaliyetlerin içinde olması lazım. Bu faaliyetler, lösemili çocukların ve ailelerinin yalnızlıklarını da gideriyor. O yüzden bu desteklerin devamı için hem Samsun halkının hem de eğitim kurumlarının yardımlarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  

CİHAN