LÖSEV'den dolandırıcı uyarısı

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kayseri Temsilcisi Soner Kıvanç, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bazı kötü niyetli kişilerin ev ve işyerlerini dolaşıp para topladıklarını belirterek vatandaşları uyardı. Kıvanç, "Çocuklarımızı kullanarak aldatanlara prim verilmesin" çağrısı yaptı.

LÖSEVden dolandırıcı uyarısı
21 Eylül 2014 Pazar 14:35 tarihinde eklendi.
'Anadolu'ya TIR Dolusu Lösev Yardımı' projesi kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında ihtiyacı olan lösemili ailelere yardımları ulaştırmak amacıyla yollara düşen LÖSEV TIR'ın bu seferki durağı Kayseri oldu. Hunat'ta lösemili ailelerle buluşan LÖSEV TIR'ına gelenlere gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak ve kırmızı et yardımları yapıldı. Özellikle çocuklar yardım stantlarında bulunan oyuncaklara yoğun ilgi gösterdi.
 
'AİLERE GIDADAN GİYİME KADAR YARDIM YAPILIYOR' 
 
Aileler ihtiyaçlarına göre yardımlardan alırken, Lösemili Çocuklar Vakfı Sosyal Hizmetler Görevlisi Esma  Tunçyürek, "Yardımların kaynağı tamamen vakfa yapılan bağışlardan oluşuyor. Çünkü LÖSEV, bağışlarla ayakta duran bir vakıf. Bunun yanında birçok alanda yardım çalışmamız var. Ancak çocuklarımız iyi, yani protein ağırlıklı beslenmeli. Bu nedenle yardımlarda kırmızı et gibi gıdalara da önem veriyoruz" dedi. 4 gündür Kayseri'de olduklarını, bazı ziyaretler gerçekleştirdiklerini de ifade eden Tunçyürek, il il dolaşıp yardımları ailelere ulaştırdıklarını, aynı zamanda bazı etkinliklerle de Lösemili çocuklar ve aileleri ile hoşça vakit geçirdiklerini belirtti. Tunçyürek, ayrıca Kayseri'ye bu alanda faaliyet gösterecek bir iletişim ofisi açmayı da planladıklarını söyledi.
 
'İŞGÜZARLAR KAPI KAPI DOLAŞIP PARA İSTİYORLAR' 
 
LÖSEV Kayseri Temsilcisi Soner Kıvanç ise özellikle yaklaşan Kurban Bayramı'nı bazı işgüzarların fırsata çevirebileceklerini belirterek, bu konuda vatandaşları uyardı. LÖSEV olarak ailelere ellerinden gelen yardımları yaptıklarını kaydeden Kıvanç, "Halkımızın bilmesi gereken önemli bir konu var. Bazı çevreleri Lösemili çocukları kullanarak vatandaşlarımızı aldatmaya çalışıyor. Evler, iş yerlerini kapı kapı dolaşıp, Lösemili çocukları kullanarak yardım istiyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu gibi kişilere itibar etmesinler, prim vermesinler. Çocukları alet ederek, para toplayan bu işgüzarlara, hiçbir şekilde destek vermesinler" diye konuştu.