LPG dolum tesisinde yangın tatbikatı

Aydın’da mutfak tüpü dolumu yapan tesisde yangın tatbikatı yapıldı

LPG dolum tesisinde yangın tatbikatı
18 Nisan 2014 Cuma 19:18 tarihinde eklendi.

Aydın’da mutfak tüpü dolumu yapan tesisde yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta; dolum esnasında olası yangın çıkan dolum tesisinde, yangın söndürme sistemi testten geçti.

İtfaiye yetkileri tarafından özel dolum tesisi çalışanlarına; LPG’nin parlayıcı ve yanıcı bir gaz olduğuna dikkat çekilerek, olası bir yangın anında tesis çalışanlarına nasıl davranacakları, neler yapacakları, nerelere bilgi verecekleri, hangi tür yangın söndürme tüplerini kullanacakları, yangın söndürme tüpleri ile nerelere, su ile nerelere müdahale edecekleri konusunda eğitimi verildi. İtfaiye ekibinin gözetiminde gerçekleşen tatbikatta, Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, yangına söndürme konusunda ya işyerlerindeki tatbikatların önemine değindi. Görgülü; “İtfaiye ekiplerine verdikleri yararlı bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğü olarak seyyar yangın tüplerini denetliyoruz. Ancak, denetimler sırasında söndürmeyen yangın tüplerine rastlıyoruz. Birçoğumuz yangın tüpünü nasıl kullanacağımızı, ne zaman bakıma göndereceğimizi, bakım ve dolum için verdiğimiz işyerinin yetkili olup olmadığını maalesef bilmiyoruz. Ve bu yüzden birçok kişi yangın tüpünden dolayı ne yazık ki zarara uğruyor. yangın söndürme cihazlarının 6 aydan daha az olmayan aralıklarla bakım yaptırılması, dolumu yapılan veya satın alınan söndürücünün üzerinde mutlaka gövdenin ve içerisindeki söndürücü tozun cinsi, imal yılı, seri no, imalatçının unvanı ve adresi, CE işareti ve onaylanmış kuruluşun kimlik numarası, TSE standart numarası, dolum tarihi, muayene tarihi, söndüreceği yangının cinsi gibi bilgiler olması gerektiğini.” dedi.

Vatandaşlarımızın satın aldığı veya dolum yaptırdığı yangın tüplerinden ya da dolum yapan işyerlerinden şüphe duymaları halinde il müdürlüklerine vakit geçirilmeden bilgi verilmesini isteyen Görgülü, “Özellikle kuvvetli yanıcı ve parlayıcı özelliği olan ve bir patlama anında oldukça büyük mesafelere etki eden Tüplü LPG dolum yapan işyerlerinde, şehir merkezinde faaliyet gösteren akaryakıt ve oto gaz LPG istasyonlarında, yangın tatbikatlarının belirli aralıklarla yapılmasını itfaiye ekiplerinden talep etti. Bir patlama anında bu tür işyerlerinin kaç metreye kadar etkili olabileceğinin, etki alanları içerisinde kaç konut, işyeri, okul, hastane vb. gibi yapılar olduğunun, kaç kişi yaşadığının, itfaiye ve ambulans ekiplerinin olaya ne kadar zamanda müdahale edebileceklerinin bugünden araştırılmasını arzu ediyoruz. Zira, Allah göstermesin ileride yaşayabileceğimiz olumsuzluklara KARŞI soğukkanlı davranarak müdahale edebilmemiz için şimdiden eğitimli ve hazırlıklı olmamız gerekiyor.” diye konuştu.


CİHAN