"Lübnan halkına yardıma hazırız"

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da meydana gelen şiddetli patlamaları kınayarak Türkiye'nin her zaman Lübnan halkının ve devletinin yardımına hazır olduğunu belirtti.

23 Ağustos 2013 Cuma 21:23 tarihinde eklendi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: 'Halklarımız arasında güçlü ilişkilerin Lübnan'daki en önemli simgelerinden biri olan, ortak tarih ve kültür mirasımızın birçok örneğini barındıran ve şehir halkının da ülkemize karşı samimi muhabbet duyguları beslediği Trablus şehrinde 23 Ağustos'ta meydana gelen patlamaları şiddetle kınıyoruz.

İlk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başkent Beyrut'ta meydana gelen terör saldırısının üzerinden henüz bir hafta geçmişken, bu defa Trablus'ta kutsal ibadet mekanlarının hemen yakınında Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen eş zamanlı saldırılar Lübnan'ın istikrarı ve iç barışını sarsmaya yönelik bir oyunun sahnelenmeye çalışıldığına dair endişeleri daha da arttırmıştır.

Bu vesileyle, Lübnan'ın istikrarı ve toplumsal uyumunun korunmasını teminen tüm tarafların özveri ve sağduyu ile hareket etmelerinin öneminin yeniden vurgulanmasında yarar görülmektedir. Türkiye, her zaman olduğu gibi Lübnan Devleti ve halkı ile dayanışmasını kararlılıkla sürdürecek olup, Lübnan halkına her türlü yardıma hazırdır.'

DHA