Lübnan'da iş savaş korkusu

Lübnan'nın Trablus kentinde geçtiğimiz hafta Sünnilerle Aleviler arasındaki çatışmanın benzeri başkent Beyrut'ta yaşandı.

Lübnanda iş savaş korkusu
21 Mayıs 2012 Pazartesi 14:06 tarihinde eklendi, 1.098 kez okundu.

 

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtı protestolara destek veren Sünni bir din adamının ülkenin kuzeyinde askerler tarafından öldürülmesi sonrasında başkent Beyrut savaş alanına döndü. Esad taraftarları ile karşıtları arasındaki çatışmalarda 2 kişi ölürken, 18 kişi de yaralandı.
 
ROKETATARLA ÇATIŞTILAR 
Makineli tüfek ve roketatarların kullanıldığı çatışmalara Lübnan ordusu müdahale etti. Beyrut'ta Sünni mahallesi Tarık el Cedida'da Esad karşıtları ve yandaşlarının makineli tüfekler ve roketatarlarla birbirlerine saldırdı. Araçlar ateşe verilirken, yollarda barikatlar kuruldu. Lübnan ordusu bölgeye asker sevk etmek zorunda kaldı.
 
MUHALEFET ŞAM'I SUÇLADI 
Lübnan'daki muhalifler, Şam'ı şiddet olaylarını ülkelerine bulaştırmakla suçluyor. Lübnan ordusu ise, askerler tarafından vurulan Sünni din adamının ölümünden üzüntü doyduğunu ve soruşturma başlattığını açıkladı.
 
SON İKİ GÜNDE 81 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ 
Suriye'de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu ve Şebbiha milislerinin dün ve bugün muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 81 kişinin öldürüldüğü iddia edildi.
 
Muhaliflerin oluşturduğu Suriye Genel Devrim Konseyi, son 2 günde Şam'ın banliyölerinden Duma ve Harasta, Hama, İdlib ve Humus kırsalında yoğun çatışmalar çıktığını savundu. Ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan bu çatışmalarda Hama'da 41, Şam ve çevresinde 14, Humus'ta 9, Haseke'de 5, İdlib'te 7, Dera'da 3, Deyr-i Zor'da 2 kişinin öldürüldüğü ileri sürüldü.

NTV