Lübnanlı pilot bile duydu, Ruslar duymadı !

Al Arabiya’nın haberine göre, Türk askeri yetkililerinin, Suriye sınırında düşürülen Rus uçağına yaptığı uyarılara bir sivil tanık oldu.

Lübnanlı pilot bile duydu, Ruslar duymadı !
26 Kasım 2015 Perşembe 16:52 tarihinde eklendi.
Al Arabiya’nın haberine göre, Türk askeri yetkililerinin, Suriye sınırında düşürülen Rus uçağına yaptığı uyarılara bir sivil tanık oldu. Lübnan’ın ulusal havayolu şirketi Middle East Airlines’te çalışan bir pilot, Türk yetkililerin yaptığı uyarıları duyduğunu söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen pilot, düşürülen Rus uçağından uyarılara yanıt gelmediğini ifade etti.
 
Olay anında Beyrut’tan bir Körfez ülkesine gitmek üzere havada olan uçağın pilotu, dün yayınlanan 'yönünü acilen değiştir' uyarılarının ses kayıtlarının doğru olduğunu belirtti. “Benzer uyarıları son bir aydır bütün uçuşlarımda haftada iki üç kere duyuyorum. Bu sefer farklı olan, Türk yetkilinin gergin bir şekilde bağırmasıydı. Türk yetkilinin defalarca uyardığını duydum. İşin ciddiye bindiğini görünce, uyarıları telefonuma kaydettim” dedi.
 
Al Arabiya, pilotun kaydettiği seslerin, dün ortaya çıkan kayıtlarla örtüştüğünü belirtti.
 
Pilotun kaydında, dün ortaya çıkan kayıtlardaki gibi “Türk Hava Kuvvetleri konuşuyor. Türk hava sahasına yaklaşıyorsun. Yönünü güneye doğru acilen değiştir" ifadeleri yer alıyor. (Al Jazeera)