Lüks oto patladı !

Lüks otomobil satışları, bu yılın ilk 6 ayında pazarın genel eğilimine paralel olarak artışını sürdürürken, özellikle “D” sınıfı olarak nitelenen premium sınıfta bazı markalar geçen yılın ilk yarısına göre adeta patlama yaşadı.

Lüks oto patladı !
02 Ağustos 2011 Salı 09:00 tarihinde eklendi, 1.123 kez okundu.

 

Bunda söz konusu markaların vergi avantajına sahip yeni modellerinin yanı sıra kampanyaların da etkisi oldu. Süper lüks sınıftaysa artış, aynı düzeyde gerçekleşmedi. Hatta Bentley, Maserati gibi gözde markalar, geçen yılın aynı dönemine göre satışlarında düşüş bile yaşadı. Otomotiv firmalarının üst düzey yöneticileri, premium sınıfta satışların kurlardan etkilenip etkilenmeyeceğine ilişkin farklı görüşler ortaya koyarken, ortak görüş süper lüks oto satışlarının geçen yılın seviyelerinde seyredeceği yönünde oldu.
 
Gino Bottaro (Audi, Bentley, Lamborghini Genel Müdürü)
‘Kur etkisi için sonraki aylara bakmalı’
 
“Premium olarak adlandırılan D sınıfında satışlar, aslında pazarın sadece bir miktar üzerinde seyrediyor. Dövizdeki dalgalanmaların, bu sınıftaki araçların satışına büyük oranda etki etmediğini söyleyebilirim. Ancak döviz kuru artışlarının yanı sıra harcamaların kısılmasına ilişkin yorumların etkilerinin eylül-ekim aylarında daha iyi gözlenebileceğini düşünüyorum. Çünkü shoowroom girişleri, temmuz ayından bu yana azalmış durumda. Ramazanda da bunun değişmeyeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca yeni model yılına ait araçlar eylül ayında gelecek. Müşterilerin bir kısmının da bunun için bekleyeceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte yıl sonu için koyduğumuz hedefler şu aşamada değişmeyecek. Premium sınıfın, ekonomi ve otomotiv pazarıyla paralel düzeyde gelişeceğini öngörüyoruz. Bununla birlikte dövizdeki artışlar, süper lüks sınıfı fazlasıyla etkiliyor. Çünkü en ufak bir oynama, büyük miktarlara karşılık geliyor.”
 
Eşref Biryıldız (Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı)
‘Kurla birlikte azalma yaşanır’
 
“Bana gore satış rakamlarının değişmesinde en önemli etken, euro/TL kurudur. Şayet ikinci yarının ortalama kuru 1 euro/2.40 TL olacaksa, lüks sınıf için yılın geri kalanına ilişkin daha önce yapılan satış planlarının genelde yüzde 20 daha düşük olması beklenmeli. Euro için 2.35’lik bir kur, eski plana gore ikinci yarıda yüzde 10 ila yüzde 12 oranlarinda daha az satıs anlamına gelecektir. Elbette bu hesap, faizlerin bugünkü düzeyine göredir. Faizler de şayet aylık yüzde 1,25’lere cikarsa, satış rakamlarında gerçekleşecek düşüşün oranlarını da 1,25 ile carpmak gerekecek. BMW olarak ilk yarıda 7 bin 100 adetlik otomobil satışı yaptık. Dolayısıyla BMW markası açısından ikinci yarıda gerçekleşecek satış rakamlarını da bu girdi tahminlerine göre hesaplamamız gerekiyor.
 
Anıl Gürsoy (Porsche Genel Müdürü)
‘Kısa süren kararsızlıklar yaşandı’
 
“Porsche olarak hedeflerimizde ve satışlarımızda şu ana kadar herhangi bir aksaklıkla karşılaşmadık. Döviz kurlarının yükselmeye başlamasıyla birlikte, az sayıdaki müşterimiz kısa süreli kararsızlıklar yaşadı elbette. Bu müşterilerimiz, euro kurları yukarı yönlü hareket ettiğinde duraksadılar, ancak kısa süre sonra alım kararlarını da onayladılar. Bugünden aralık ayı üretimlerini satmaya başladık. Özellikle dizel Cayenne için büyük ilgi var ancak sınırlı sayıda araç alabildiğimiz için fazla araç satmamız söz konusu değil. Bununla birlikte 911 modelimizde de indirime gittik ve doğal olarak bu modelin satışlarında da bir hareketlilik yaşanmakta.”
 
Murat Gürünlü (Infiniti Genel Müdürü)
‘Lüks sınıf pek fazla etkilenmez’
 
Özellikle euro kurlarının artması ve hükümetin son dönemde harcamalarda aşırıya kaçılmaması yönünde yaptığı açıklamaların, lüks sınıf müşterisini pek de etkilemediğini görüyoruz. Müşteriler, artan kurlardan çok dalgalanan ve sürekli değişen kurlar nedeniyle alım kararlarını erteliyor. Şu aşamadaysa kurların belli bir seviyede kalacağına şimdiden ikna olmuş görünüyorlar. Döviz kurlarının etkisi, zaten lüks sınıfta pek fazla hissedilmez. Genelde orta sınıfta daha etkin olur. Çünkü sattığımız araçlar euro cinsinden fiyatlara sahip. Elinde döviz bulunan müşteri zorlanmıyor. Şu ana kadar siparişlerimizde eksilme olmadı, sadece mevsimsel bir etki mevcut. Ayrıca yeni model yılı uygulaması nedeniyle 2012 model araçlarımız ancak eylül ayının sonlarına doğru gelecek. Sonuçta yıl sonu hedeflerimize ulaşacağız. Yılı 200 adetlik satışla kapatacağız. Geçen yıl 100 adet satmıştık. bunda yeni dizel modeller etkili oldu.”