Lüks sitede kedi savaşı

İzmir'in Karşıyaka İlçesi Mavişehir Semti'ndeki lüks sitede oturanlardan bazılarının sokak kedilerini beslemesine, aynı yerde oturan diğer sakinlerin tepki göstermesi kriz çıkardı. Site yönetiminin kedileri toplayıp bilinmeyen bir yere götürmesi üzerine hayvanseverler isyan etti.

Lüks sitede kedi savaşı
17 Eylül 2014 Çarşamba 11:58 tarihinde eklendi.
Site girişine siyah çelenk bırakan protestocular adına açıklama yapan Sinem Karakaş, "Küçük kedileri sahiplendirecektik. Büyükler için de, belediyenin desteğiyle kedi evi yapacaktık ama bu çaresiz hayvanlara tahammül edemediler. Her türlü hukuki yola da başvurduk" dedi.
 
Kentin en lüks bölgelerinden birisi olan Mavişehir semtinde bulunan sitenin hayvansever sakinleri, bir süredir sokak kedilerini beslemeye başladı. Bu duruma aynı sitede oturan diğer sakinler ise tepki gösterdi. Site sakinleri arasında yaşanan bu gerginlik üzerine harekete geçen site yönetemi de, gece yarısı sokak kedilerinin bir bölümünü toplayıp bilinmeyen bir yere götürdü.
 
KEDİLER İÇİN HUKUK MÜCADALESİ BAŞLATTILAR
 
Sabah uyandıklarında kedilerin toplanıp götürüldüğünü gören hayvanseverler, yaşananlara tepki gösterdi. Karşıyaka Belediyesi ile de bağlantıya geçen site sakini hayavanseverler, kedi evi kurmak içinde çalışma başlattı. Ancak site yönetiminin son kararıyla, önceki gün de geride kalan kediler toplandı. Bunun üzerine sitede oturan hayvanseverlerden Sinem Karakaş, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Kaymakamlığa da, yazılı başvuruda bulundu.
 
SİTE GİRİŞİNE SİYAH ÇELENK
 
Sinem Karakaş'a destek veren gerek sitede oturan gerekse de dışarıdan katılan hayvanseverler, basın açıklaması yaptı. Site girişine siyah çelenk bırakan hayvanseverler adına açıklama yapan Sinem Karakaş, yaşananların hem insani olarak hem de kanun önünde suç olduğunu dile getirdi. Karakaş, "Küçük kedileri, başkalarına sahiplendirecektik. Büyükler için de, belediyenin desteğiyle kedi evi yapacaktık. Hiçbir sıkıntı da yaşanmayacaktı. Temiz bir çevrede bulunacaklardı. Ama bu çaresiz hayvanlara tahammül edemediler. Her türlü hukuki yola da başvurduk. Sitenin etrafı açık, sanki sokak hayvanları gelmeyecek mi, gelecek. Ama biz onlara bir yuva yapacaktık, birer ev hayvanı gibi olacaklardı" dedi.

DHA