Lumia satışları rekor kırdı

Nokia, Windows Phone 8’li Lumia satışlarında önemli bir başarıya ulaştı. Yılın ikinci çeyreğinde Lumia’lar beklentilerin üstünde bir satış rakamını gördü.

Lumia satışları rekor kırdı
20 Temmuz 2013 Cumartesi 16:19 tarihinde eklendi, 2.679 kez okundu.
Nokia, Lumia modellerinin ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Bu odakta kısa bir süre önce tanıtılan Lumia 1020, gelmiş geçmiş en iyi kameralı akıllı telefon olarak lanse edilmişti. Bunun yanı sıra uygun fiyatlı modelleri de kullanıcılarla buluşturan Nokia, yılın ikinci çeyreğinde rekor bir satış rakamına ulaştı.
 
İkinci çeyrek içinde toplamda 7.4 Milyon Lumia satışı gerçekleştiren Nokia, beklentilerin üstüne çıkmayı başardı. Yılın ilk çeyreğinde toplam satış rakamı 5.6 Milyon seviyesinde gerçekleşmişti. Bu rakamın oluşmasında %32’lik pay ile Lumia 520’nin önemli bir katkısı bulunuyor. Bu model özellikle Çin, Fransa, Hindistan, Tayland ve İngiltere’de yoğun ilgi görmüş.
 
Bunun yanı sıra giriş seviyesi cep telefonu satışlarında Nokia’nın dudak uçuklatan başarısı devam ediyor. Asha 501, Asha 210 gibi modellerin başı çektiği bu alanda Nokia, dünya genelinde toplam 53.7 Milyon adet cihaz satmış. Bu modellerin ortalama fiyatı ise 26 Euro olarak gerçekleşiyor.
 
mynet