Lutfi Arıboğan sürprizi

Önümüzdeki yaz İstanbul 'da gerçekleşecek Kadınlar Basketbol Dünya Şampiyonası öncesi yapılacak başkanlık seçiminde Turgay Demirel favori ve FIBA başkanı seçilecek.

Lutfi Arıboğan sürprizi
24 Nisan 2014 Perşembe 12:41 tarihinde eklendi.
Önümüzdeki yaz İstanbul 'da gerçekleşecek Kadınlar Basketbol Dünya Şampiyonası öncesi yapılacak başkanlık seçiminde Turgay Demirel favori ve FIBA başkanı seçilecek. Yerine de Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan gelecek. Bu yaza damga vuracak olası iki değişiklik, basketbol camiasında dilden dile dolaşıyor.
 
AVRUPA'NIN PATRONU OLUYOR 
 
Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Turgay Demirel, bilindiği gibi 1992 yılında Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) olmuş ve döneminde milli takımımız Dünya ve Avrupa ikincilikleri yaşamıştı. Avrupa basketbolunun patronu olması beklenen ve şu an rakipsiz gözüken FIBA İkinci Başkanı Demirel, görevi bıraktıktan sonra gidilecek seçimde Lutfi Arıboğan başkan adayı olacak.
 
Daha önce 2 kez adaylık denemesinde bulunan ama daha sonra futbola geçen Arıboğan, bu kez oldukça istekli ve favori olarak seçime girip potanın patronu olacak.
 
FENERBBAHÇE CEPHESİ NE DER? 
 
Bu arada İbrahim Kutluay isminin de gündeme geldiği ancak özel hayatındaki çalkantılar nedeniyle bu isimden vazgeçildiği öğrenildi. Kulüplerin genel olarak aday olmak isteyen Murat Didin'e de çok sıcak bakmadığı öğrenildi.
 
Bu gelişme sonrası Galatasaray'da CEO olan Lutfi Arıboğan dönemi de bitecek. TFF'den Mehmet Ali Aydınlar ile ayrıldıktan sonra önceki sezon Galatasaray'a transfer olan Arıboğan, icraatları ile eleştiri alıyordu. Ünal Aysal-Lutfi Arıboğan birlikteliği de böylece bitecek ancak Arıboğan patanın başına geçecek. Tabii Arıboğan'ın bu patronluğu Fenerbahçe cephesinden tepki görebilir.