'LYS soruları çalınacak' ihbarı

Devletin en üst düzeyinde görevli bir kişi, YÖK Başkanı’na, “LYS soruları çalınacak ve bir AK Parti milletvekilinin e-mail adresinden tüm Türkiye’ye dağıtılacak” ihbarı yaptı.

LYS soruları çalınacak ihbarı
17 Haziran 2011 Cuma 08:28 tarihinde eklendi.

 

Bu ve önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ile ilgili, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ı korkutan bir ihbar geldi. Özcan’ın adını açıklamadığı, ancak devletin en üst düzeyindeki görevli bir kişi, YÖK Başkanı’na gelerek, “LYS sorularının ÖSYM’den çalınacağı ve bir Ak Parti milletvekilinin mail adresi üzerinden tüm Türkiye’ye dağıtılacağını” ihbar etti.
 
Hürriyet gazetesinin haberine göre, Özcan, hemen emniyeti durumdan haberdar etti. Dün yola çıkan soruları taşıyan TIR’lar ile ÖSYM binası ve soru kitapçıklarının saklandığı depolardaki güvenlik önlemleri artırıldı. YÖK, ÖSYM ve emniyet, sınav bitene kadar koordinasyon halinde çalışacak.
 
Özcan, kendisini korkutan ihbar olayını şöyle anlattı: “LYS sorularının dışarı çıkartılacağı ve bir Ak Parti milletvekilinin e-mail adresine yollanacağı ve ondan atılmış gibi bir izlenim yaratılacağı duyumları geldi. Bunları kimler yapar diye düşündüğümüzde herhalde Ak Parti’nin iyi durumda olmasını istemeyen kişiler yapar diye düşündük. Bu bizi panik durumuna getirdi. Derhal ne yapabiliriz, ne tedbir alabiliriz diye düşündük. Emniyete haber verdik, ‘Siz de bu meseleyi gayet iyi araştırın.”
 
“Sıkı güvenlik tedbirleri alın, ÖSYM’den kesinlikle bir bilgi sızmasın’ dedik. İnşallah böyle bir şey olmaz. Bu bilgi bize çok güvenilir bir şahıs kanalıyla geldi. Soruları taşıyan TIR’lar yola çıktı. Bütün çalışanlara dikkat edilmesi gerekiyor. Şu an ÖSYM kapalı devrede. Onlara da çok dikkat ediyoruz. Soruların bizim bilmediğimiz yöntemlerle de dışarı çıkarılması mümkün olabilir. Çok korkutucu bir senaryo. İnşallah hiçbir şey olmayacak.”