LYS'de ilk 100'e girenlere otomobil

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelinde Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ilk 100'e giren öğrencileri otomobille ödüllendirme sözünü yerine getirdi.

LYSde ilk 100e girenlere otomobil
24 Eylül 2013 Salı 18:47 tarihinde eklendi.
LYS'de Türkiye 88'incisi olan Semih Çelik'e otomobilin anahtarını Başkan AK Parti'li İbrahim Karaosmanoğlu teslim etti.
 
Büyükşehir Belediyesi, LYS'de ilk 100'e giren Kocaelili öğrencilere otomobillerini teslim etmeye başladı. Otomobilini ilk alan ise Kartepe Pirelli Anadolu Lisesi öğrencisi Semih Çelik oldu.

Pirelli Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhlis Öztürk, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Semih Çelik ve ailesi ile öğrenciler katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu, gençlerin bilgi ve birikim yönünden güçlü olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Büyüklere düşen sizlerin önünüzü açmaktır. En büyük kazancımız sizlersiniz. Verdiğimiz otomobillerin kaskosunu yapıyoruz, deposunu dolduruyoruz ve ilk yüze giren öğrencilerimize teslim ediyoruz. Kazasız belasız binsinler" dedi.
 
"Bu otomobilleri biz vermiyoruz, sizler alıyorsunuz" diyen Karaosmanoğlu, "Değil 10 kişi 100 kişi olsa biz yine de bu otomobilleri vereceğiz. Bunun da sözünü veriyoruz. Başarının gelmesi için sizleri motive etmek için her şeyi yapacağız" diye konuştu.
 
Ailesi Kandıra'da çiftçilik yapan, Fatih Üniversitesi'nde İngilizce Tarihi birinci sınıf öğrencisi olan Türkiye 88'incisi Semih Çelik de yaptığı konuşmada çok mutlu olduğunu dile getirdi. Başta ailesi olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür eden Çelik, "Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
 
SERENAY VE SEVİL'E DE VERİLECEK
 
Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki hafta da otomobil dağıtmaya devam edecek. 1 Ekim Salı günü Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi'nde düzenlenecek programla Serenay Ersoy otomobiline kavuşacak. 7 Ekim Pazartesi günü ise Şehit Özcan Kan Anadolu Lisesi'nde düzenlenecek programla Sevil Ayva'ya otomobili teslim edilecek.

DHA