LYS'de son gün heyecanı

ÜNİVERSİTE giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), bugün edebiyat- coğrafya (LYS-3) sorularının cevaplanmasının ardından sona erecek. Üniversite adayları, sıkı kontrollerin ardından sınav salonlarına alındı.

LYSde son gün heyecanı
21 Haziran 2015 Pazar 12:26 tarihinde eklendi.
Üniversite hayalleri kuran öğrenciler için LYS maratonunda son oturum bugün saat 10.00'da başladı. Üniversite adayları, aileleriyle sınava girecekleri okullara erkenden geldi. Bir süre okul bahçesinde içeriye alınmayı bekleyen öğrenciler, görevlilerin aramaları sonrasında salonlara alındı. Bu arada görevlilerin aldıkları sıkı önlemlerde dikkat çekti. Öğrencilerin, sınav yapılacak binaya çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, anahtar, metal para, elektronik cihaz, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla girmelerine izin verilmedi.
 
Tek oturumda yapılacak sınav 120 dakika sürecek. Adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru yöneltilip 85 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi olacak.