LYS’de tercih yapacaklara altın tavsiyeler

Bursa Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, LYS 2013 sonuçlarının ardından yapılacak tercihlerde adaylara önemli tavsiyelerde bulundu

LYSde tercih yapacaklara altın tavsiyeler
16 Temmuz 2013 Salı 14:21 tarihinde eklendi.
871 bin 313 adayın katıldığı LYS 2013 sonuçları açıklandı. LYS sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencileri tercih heyecanı sardı.
 
Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, üniversite ve bölüm seçiminin adayın ilerdeki hayatını şekillendireceğine dikkat çekerek, “Adayın ileri de mutsuz olmaması için çok dikkat etmesi gereken bir dönem. Aday bugün ve ileride severek yapacağı mesleği seçmeli. Para ya da geleceğin mesleği kaygısıyla yapılan meslek seçimleri adayın sevmediği işi yapmasına ya da sevmediği bir bölümde okumasına neden oluyor. Bu da beraberinde hayal kırıklığını ve mutsuz bir iş yaşamını getiriyor.” dedi.
 
Ölü tercih yapılmaması uyarısında bulunan Ali Dilitatlı, “Hangi mesleği severek yaparım diye kendinizi sınayın. Severek yapabileceğiniz mesleklerin listesini sıralayın. Daha sonra ilgili meslek alanlarında çalışanların iş tanımlarını öğrenin. Çünkü çoğu öğrenci seçtiği mesleğin tam olarak ne iş yaptığını bilmiyor. Bunun için de o işi yapanların yanında bir süre kalın ki yapıp yapamayacağınızı gözlemleyin. Bununla beraber en önemlisi de seçim yaparken seçim ölçütünüzün meslek garantisi ya da para olmaması gerekiyor.” şeklinde önerilerde bulundu.
 
Tercih yaparken danışman öğretmenlerin de kanaatlerinin alınmasının önemine vurgu yapan Dilitatlı, okunacak üniversitenin görülmeden karar verilmemesi gerektiğini ifade etti.
 
8-18 Temmuz arasında yapılacak tercih dönemi için adaylara başarı dileyen Dilitatlı, “Hayatınızın geri kalanını şekillendirecek olan bu dönemde kimsenin etkisi altında kalmadan kendinizi ve yapabileceklerinizi sınayın.” vurgusunda bulundu.

CİHAN