"Maaşımı böler kızlarımla paylaşırım"

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, iki kızının işten çıkarılması sonrası yakın çevresine söyledikleri.

Maaşımı böler kızlarımla paylaşırım
19 Aralık 2012 Çarşamba 09:55 tarihinde eklendi.

 

Ülke gündeminin dikkat çeken olaylarından biri, 10. Cumhubaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iki kızının çalıştıkları banka tarafından işten çıkarılmaları oldu.
 
Zeynep Kısacıkoğlu ile Ebru Akbatur’un çalıştığı Eximbank’ın merkezini İstanbul'a taşıdığı, bu nedenle çalışanlarına 'İstanbul'a gidecek misiniz?' diye sorduğu, Sezer'in iki kızının Ankara'da kalmayı seçtikleri; Başkent'te kalan 46 kişi arasına giremeyince de iş akitlerinin feshedildiği olayla ilgili bilinenler ve iddialar.
 
Necdet Sezer ve ailesinden şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmezken, Milliyet'ten Serpil Çevikcan, Sezer'in yakın çevresinden aldığı bilgileri köşesine taşıdı.
 
"Türkiye’nin 11 cumhurbaşkanından biri olan Sezer’in, mevcut hükümetle ilişkisi son derece gergin olsa da, bir imayla, bir aracıyla kızlarının lehinde bir kararı çıkarttırması çok mu zor olurdu?" denilen yazıda şu ifadeler yer alıyor:
 
"Ama bunu yapmıyor. Hatta, yakın çevresinden edindiğim bilgilere göre, Sezer olayın duyulmaması için çaba harcıyor. “Birinden bir şey isteyen” durumuna da düşmüyor. “Ne kimseyle konuştum, ne başka bir şey yaptım. Hiç kimseyle de hiçbir şey görüşmedim. Ölsem de konuşmam zaten” diyor.
 
Görev yaptığı süre boyunca da, sonra da, ailesini her türlü haberin dışında tutmayı başaran eski bir cumhurbaşkanının; kartvizitleri babaları değil, kariyerleri olan iki kızının böyle bir uygulamaya muhatap olması karşısında yakın çevresine ne dediğini merak ediyor musunuz?
 
İşte yanıtı: 'Maaşımı böler onlarla paylaşırım.'"