Maaşları 430 bin dolar

Dünya krizden çıkma yolunda giderken ABD'nin en prestijli yatırım bankası Goldman Sachs'taki maaşlar dudak uçuklattı.

Maaşları 430 bin dolar
20 Ocak 2011 Perşembe 10:43 tarihinde eklendi.

 

İngiltere'de işsizlik rekor düzeye çıktı, Avrupa ülkeleri borç kriziyle uğraşıyor. Dünya bu ortamdayken ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın durumu tartışma yarattı.
 
İngiliz gazetelerinin çoğu ülkedeki rekor işsizliği manşetlerine taşırken, Goldman'daki maaşlara gönderme yaptı.
 
Guardian gazetesi, "İngiltere'nin gençleri iş bulmak için mücadele ededursun, Goldman Sachs, çalışanlarına maaş ve ikramiye olarak toplam 10 milyar sterlin ödedi." diye yazdı.
 
Times gazetesi de "Goldman Sachs gelirlerinin ve kârının düştüğü bir yıl geçirdi ama, nasılsa, Amerikan yatırım bankacılığı devinde, çalışanların ortalama maaşı 430 bin doları buluyor" şeklinde görüş belirtti.
 
KÂRI YARI YARIYA GERİLEDİ
ABD'nin en prestijli yatırım bankası Goldman Sachs, 2010'un 4. çeyreğinde hisse başına beklentinin 3 sent üzerinde 3 dolar 79 sent kâr etti. Bankanın toplam net kârı, yıllık bazda yüzde 53 düşerek 2 milyar 230 milyon dolara geriledi.
 
Kârdaki düşüşte, sabit getirili menkul kıymet işlemlerinden elde edilen kârın azalması etkili oldu. Gelirler ise, 8 milyar 640 milyon dolarla, 9 milyar dolarlık beklentinin altında kaldı.
 
35 BİN 700 KİŞİ ÇALIŞIYOR
Aralık sonu itibariyle bankanın 35 bin 700 çalışanı bulunuyor. Bu rakam önceki yıla göre yüzde 10'luk artışa işaret ediyor. 

NTV