"Maç zamanı kimseyle konuşmam"

Kasımpaşa'nın başarılı futbolcusu Adem Büyük, oynayacakları karşılaşmaların saatleri yaklaştığında maça ful konsantre olduğunu ve takım otobüsüne bindikten sonra da kimseyle konuşmadığını söyledi.

15 Kasım 2014 Cumartesi 16:44 tarihinde eklendi.

A Milli Takım'ın Brezilya ile özel Kazakistan ile de EURO2016 Grup Eleme maçı aday kadrosunda olan Adem Büyük, kulübünün yayımladığı 'Bire bir' programına açıklamalarda bulundu. Adem Büyük, maçlara nasıl konsantre olduğunu, Kasımpaşa'nın kısa zamanda nasıl değiştiği hakkında da açıklamalarda bulundu.

İlk olarak maçlara nasıl konsantre olduğunu anlatan golcü futbolcu, "Maça 3-4 saat kala ful konsantre olmaya çalışıyorum. Kendimi maça vermeye çalışıyorum. Maçtan önce maçı oynamaya çalışıyorum kafamda. Çünkü maçtan önce yaptığımız analizler aklımızda kalıyor ve artık şurada ne yapabilirim, maç içindeki şu pozisyonda ne yapabilirim maçtan 3-4 saat önce ciddi şekilde düşünüyorum. Artık takım otobüsüne bindikten sonra tamamen neredeyse hiç konuşmam. Ancak hoca konuşursa konuşurum. Çünkü bu işi çok severek yapıyorum. Zevk alıyorum ve maça da ful konsantre olarak çıkmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Kasımpaşa'daki değişim hakkında ise milli futbolcu, "Çok kısa zamanda çok ciddi işler yapıldı. Daha önce oynadığım kulüplerde şampiyonlukta yaşadım. Ama bu kadar düzenli ve sistemli bir şekilde çalışan bir kulüp var mıdır bilemiyorum. Oynadığım takımlar arasında ama en sistemlisi. Herkes gereği neyse yapmaya çalışıyor. En kısa zamanda tesislerimiz tamamlandı. Futbolculara yönelik yapılmış herşey. Ve biz futbolcu arkadaşlar olarak burada olmaktan dolayı çok zevk alıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Genç futbolculara da tavsiyelerde bulunan başarılı futbolcu, "Genç arkadaşlarımız abilerini ve tecrübeli kişileri dinlesinler. Biraz sabretmeleri gerekiyor. Çok yetenekli futbolcular ve abiler gördüm ama yetenekte bir yere kadar. Saygıda çok önemli. Ben genç yaşımda çok hatalar yaptım. O yüzden ben kendim çok iyi bildiğim için bu işin kıymetini bilsinler. Bu imkanları bulduktan sonra hala olmuyorsa hatayı başkasında değil kendilerinde aramalılar. Bu imkanı yakaladı ise futbolcu olmama gibi lüksü yok. O yüzden bu işin iki ana maddesi var saygı ve sabır." açıklamalarında bulundu.


CİHAN