"Maça egemen olmak istiyoruz"

Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, Fenerbahçe karşısında kendi mental güçleriyle maça egemen olmak istediklerini söyledi.

Maça egemen olmak istiyoruz
03 Nisan 2013 Çarşamba 21:31 tarihinde eklendi.

 

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finali ilk maçında yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak Lazio'nun Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda basın toplantısı düzenledi. Petkoviç, Fenerbahçe’nin Avrupa’da tanınan önemli bir rakip olduğunu belirterek, “Bu alanda sahip oldukları taraftarlarla birlikte bütün takımlara karşı önemli avantajları var. Biz kendi mental gücümüzle maça egemen olmak istiyoruz. Diğer taraftan yarınki maça konsantre olmuş durumdayım.” diye konuştu.
 
19 oyuncuyla birlikte İstanbul’a geldiklerini dile getiren Petkovic, “Tüm oyuncularım iyi durumda. Yarın da sahaya en iyi oyuncuları süreceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
İkinci maçı seyircilerinden yoksun oynayacak olmalarının hatırlatılması üzerine Petkovic, “Biz tabii ki yanımızda taraftar olmadan oynadığımız maçlar oldu. Biz alıştık; tabii ki tüm maçlarda bütün gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu tür şeyler hedefimizi bir kenara itmemeli biz başarmak ve turu geçmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Petkovic, Fenerbahçe taraftarlarının oluşturacağı ortamın sorulması üzerine de “Tüm oyuncular neyin söz konusu olduğunu biliyor. Türkiye’deki taraftarların rituellerini biliyorlar. Bunlar normal, Türkiye’de çokça yaşadığımız olaylar. Teşvik edici sıcak bir ortam olacak. Biz de taraftarları sakinleştirmek zorundayız.“ cevabını verdi.
 
“YARIN FARKLI BİR KARŞILAŞMA BİZİ BEKLİYOR”
 
İsviçre'nin Young Boys takımını çalıştırdığı 2010-2011 sezonuda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. turunda sarı-lacivertlileri eledikleri ve geçen sezon Samsunspor'un başında da ligde 0-0 berabere kaldıklarının hatırlatılması üzerine Petkovic, yarın çok farklı bir müsabakanın kendilerini beklediğini dile getirdi.
 
Bir dönem Galatasaray’ın da formasını giyen Lazio’nun Arnavut futbolcusu Lorik Cana da kendilerini güçlü bir takımın beklediğini dile getirdi. Cana, sarı – lacivertlilerin hızlı ve etkili oynayacağını ve kendilerinin de buna yanıt vermek için hazır olmaları gerektiğini söyledi. 
 
Galatasaray’la ilgili de konuşan Cana, sarı – kırmızılıların özel bir takım olduğunu ve artık bir taraftarı olduğunu kaydetti. Bu arada araya giren teknik direktör Petkovic de espirili bir şekilde, Lorik Cana’nın bu söylemi üzerine düşman sayısını arttırdığını kaydetti.
 
LAZİO SON ANTRENMANINI STATTA YAPTI
 
İtalyan temsilcisi Lazio, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. Antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi. Öte yandan yağmur sebebiyle saha zemininde yer yer bozulmalar olduğu görüldü.

CİHAN