Maccabi'nin askerleri geliyor

Daha önce Maccabi Tel Aviv’in asker futbolcularına Türkiye’ye gidişi için izin vermeyen İsrail Genelkurmayı’nın bu kararından vazgeçtiği ifade edildi. Vered, Kahat, Lugasi, Micha, Cohen ve Ginzburg, perşembe günkü maçta forma giyebilecek

Maccabinin askerleri geliyor
13 Eylül 2011 Salı 08:57 tarihinde eklendi, 1.129 kez okundu.

 

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan politik gerginlik nedeniyle Maccabi Tel Aviv’in İsrail ordusunda görevleri süren oyuncularının Türkiye’ye gitmesine izin çıktı.
 
Daha önce İsrail Genelkurmayı’nın Türkiye’ye gitmesini yasakladığı Maccabi’nin 6 oyuncusu Omer Vered, Roi Kahat, Moshe Lugasi, Dor Micha, Uri Cohen ve Yossi Ginzburg’un, perşembe günü UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’la maçında oynayabilmesi için girişimler olumlu sonuç verdi.
 
Yetkililerle yoğun bir görüşme süreci yaşayan Maccabi Tel Aviv Yönetimi gerekli izni alabildi. Dün yapılan açıklamada, İsrail ordusundaki 6 oyuncunun da Türkiye’ye seyahatine izin verdiği ve bu futbolcuların İstanbul’da Beşiktaş karşısında sahaya çıkabileceği açıklandı
 
Öte yandan Avrupa Ligi’ndeki karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Maccabi Tel Aviv’de kaleci Guy Haimov ve takımın en önemli golcüsü Eliran Atar’ın sakatlıklarının devam ettiği ve takımdan ayrı çalışan bu iki oyuncunun Beşiktaş karşısında forma giyebilmesinin zor olduğu belirtildi. UEFA tarafından üç maç ceza alan golcü Moussa Konate için itirazda bulunan Maccabi Tel Aviv’in bu itirazla cezada indirim elde edebileceği fakat yine de Konate’nin Beşiktaş karşısında cezalı olacağı ifade edildi.
 
İlk kez bir Türk takımı maçında
UEFA Avrupa Ligi’nde 15 Eylül perşembe günü oynanacak Beşiktaş ile İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımları arasındaki maçı Rusya Futbol Federasyonu’ndan Vladislav Bezborodov yönetecek.Eski bir futbolcu olan Bezborodov, resmi olarak ilk kez Türk takımının maçına çıkacak. Bezborodov’un yardımcılıklarını Nikolai Golubev ile Viacheslav Semenov’un yapacakları bildirildi.
 
50 kişi gelecek
UEFA Avrupa Ligi’nde gruptaki ilk maçını Maccabi Tel Aviv karşısında oynayacak olan Beşiktaş’ın yönetimi, İsrail ekibine bin 650 kişilik yer vermesine rağmen, FİYAPI İnönü Stadı’na sadece 50 Maccabili taraftarın geleceği öğrenildi. İki ülke arasında yaşanan politik problemler nedeniyle İsrailli taraftarın güvenlik endişesi taşıdıkları için bu maça gitmek için girişimde bulunmadıkları bildirildi. Öte yandan Maccabi Tel Aviv takımı, İsrailli basın mensupları ve taraftarların perşembe günü oynanacak olan maç için yarın öğleden sonra İstanbul’a geleceği vurgulandı.
 
Vize başvurusu
Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv ile İsrail’de oynayacağı maç için hazırlıklara başladı. Futbolculara alınacak vize için dün konsolosluğa giden siyah-beyazlılar, parmak izi verdiler ve belgeleri imzaladılar.

Milliyet