Macron’a duyulan güven düştü

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a duyulan güven Temmuz ayında rekor düşüşle yüzde 54’e geriledi. Bir ayda 10 puan güven kaybına uğrayan Macron, bu oranla cumhurbaşkanlığının ilk döneminde Jacques Chirac’dan sonra en çok güven kaybeden cumhurbaşkanı oldu.

Macrona duyulan güven düştü
23 Temmuz 2017 Pazar 20:11 tarihinde eklendi.
Fransa’da IFOP’un gerçekleştirdiği araştırma, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un popülaritesindeki hızlı düşüşü gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanı seçildiği Mayıs ayında halkın yüzde 62’sinin güven duyduğu, Haziran ayında yüzde 64’e çıktığı Cumhurbaşkanı Macron’un popülaritesi Temmuz ayında rekor düşüşle yüzde 54’e geriledi.
 
Jacques Chirac 20 puan kaybetmişti
 
Araştırmadan çıkan sonuç, Cumhurbaşkanı Macron’u, 1995’de görev süresinin ilk 3 ayında popülaritesinde 20 puan düşüş yaşanan  Jacques Chirac’dan sonra ikinci sıraya yerleştirdi.
 
Diğer cumhurbaşkanları arasında ise  görev süresinin ilk 3 ayında Charles de Gaulle’e duyulan güven 61’den 56’ya  François Mitterrand’a duyulan güven  ise 54’den 49’a düşmüştü. Aynı şekilde bir önceki Cumhurbaşkanı François Hollande’a Mayıs ayında duyulan yüzde 61 güven oranı da 3 ay sonra yüzde 56’ya gerilemişti.
 
Fransa tarihinde bir tek Sarkozy’ye duyulan güven arttı
 
Fransa tarihinde görev süresinin ilk 3 ayında kendisine duyulan güvenin arttığı tek cumhurbaşkanı ise Nicolas Sarkozy oldu. 2007’de Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda halkın yüzde 65’i Sarkozy’ye güven duyduğunu kaydetmişti. Bu oran aynı yılın Ağustos ayında ise yüzde 66’ya yükselmişti.