"Madem intihar edecekti..."

Kardeşinin cenazesine 5 gündür ulaşamadıklarını söyleyen Hasan Kaçan kafasındaki soru işaretlerini dile getirdi

Madem intihar edecekti...
12 Ocak 2013 Cumartesi 11:47 tarihinde eklendi, 1.848 kez okundu.

 

Geçtiğimiz hafta intihar eden Ağır Roman’ın yazarı Metin Kaçan’ın ağabeyi Hasan Kaçmaz kardeşinin cesedine hala ulaşamadıklarını dile getirdi. Kardeşinin intiharına anlam veremediğini söyleyen Kaçan, "madem intihar edecekti o sabah niye o kadar paket sigara aldı, alışveriş yaptı?" şeklinde konuştu. Kardeşine cenaze töreni düzenleyeceklerini söyleyen Kaçan, intihar edenin dinden çıkmadığını, cenzae namazının kılınabileceğini söyledi.
 
"5 GÜNDÜR DENİZDEYİZ"
 
Pazar gecesi Boğaz Köprüsü’nden atlayan yazar Metin Kaçan’ın (52) cesedine hâlâ ulaşılamadı. Kaçan’ın ağabeyi Hasan Kaçan, pazar gününden beri denizde teknelerle kardeşinin cesedini arıyor. Büyük şok yaşadıklarını belirten Kaçan “Herkes çok üzgün, 84 yaşında bir annemiz var, onun için de ayrıca endişeleniyoruz. Beş gündür denizdeyiz. Sağ olsun, Raci Şaşmaz (Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı) bir sürü tekne ayarlamış, bayağı bir aradık ama maalesef sonuç alamadık. Balıkçılar ve kıyı emniyetinden nereden çıkabilir diye bütün bilgileri aldık. İnşallah çok açıklarda değildir. Şimdi 3 gün lodos varmış, lodosta çıkabilme ihtimali daha fazlaymış. Bekliyoruz” dedi.
 
"İNTİHAR ETMESİNE ANLAMA VEREMİYORUZ"
 
Ceset bulunamadığı için cenaze töreniyle ilgili din büyüklerine danışacaklarını belirten Kaçan, “Bu konuda belli bir süre olmalı, din büyüklerimize sorup ona göre hareket edeceğiz” diye konuştu. Kardeşinin intihar etmesine anlam veremediğini belirten Kaçan, şöyle konuştu: “O sabah yeğenimle alışveriş yapmış, bir sürü sigara almış. Kafasına böyle bir şey koyduysa niye o kadar sigara aldı?” 
 
"İNTİHAR EDEN DİNDEN ÇIKMAZ"
 
İntihar eden kişilerle ilgili uygulanan prosedürü Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’a sorduk. İntihar edenlerin dinden çıktığı kanaatinin doğru olmadığını söyleyen Beyaz, “intihar eden kişi bunalımdadır, sorumluluğunu kaybetmiştir. Onun için dinden çıkmaz. O kişinin cenaze namazı cesedi bulunmamış olsa bile kılınır” dedi.