Maden ocağında göçük

Zonguldak’ın Kilimli Beldesi’nde özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçükte 2 işçi mahsur kaldı.

12 Eylül 2013 Perşembe 22:35 tarihinde eklendi, 1.102 kez okundu.
Mahsur kalan işçiler Eray Saka ve Şaban Aydınlı, yaklaşık 4 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.
 
Göçük, saat 19.30 sıralarında Bölüm Mahallesi Güntepe Sokak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nca kiralanan sahada üretim yapan özel şirkete ait maden ocağında meydana geldi. Üretim sırasında tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte, madenciler 34 yaşında Eray Saka ve 31 yaşındaki Şaban Aydınlı mahsur kaldı.

Ocakta çalışan diğer işçiler, göçük altındaki arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlattı. AFAD ekibi de ihtiyaç halinde kurtarma çalışmalarına katılmak üzere ocak önüne geldi.
 
İŞÇİLER SAĞ KURTARILDI
 
Ocak girişinden 310 metre ileride üretim yaparken ön ve arka taraflarında tavan çökmesi oluşan işçiler Saka ve Aydınlı’nın, şans eseri iki göçüğün arasındaki boşlukta kaldığı ortaya çıktı. Saka ve Aydınlı, çalışma arkadaşları ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Tahlisiye ekibinin yaklaşık 4 saat süren göçük açma çalışmaları sonucu sağ kurtarıldı.

İşçiler, ocaktan yürüyerek çıkarken, ocak önünde bekleyen arkadaşları büyük sevinç yaşadı. Madenciler, Saka ve Aydınlı’ya sarılarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. İşçilerden Eray Saka, ambulansa binerken sigara içmek istedi. Ancak sağlık görevlileri Saka’ya izin vermedi.

Saka ve Aydınlı, sağlık kontrolü için Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ocak sahibi İsmail Aşkar, işçiler yaklaşık 4 saat sonra sağ olarak kurtardıkları için mutlu olduklarını söyledi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı göçükle ilgili polis tutanak tuttu.

DHA