Madencilerin yakınlarına ölüm aylığı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen faciada kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden 10'unun cesetlerinin çıkartılması ardından, içeride kalan 8 işçinin kurtarılması için çalışmalara devam ediliyor.

Madencilerin yakınlarına ölüm aylığı
23 Kasım 2014 Pazar 14:05 tarihinde eklendi.
Cesetleri çıkartılan 10 işçiden 9'un 900 prim günü doldurdukları için yakınlarına iş kazası geliri ve ölüm aylığı bağlandı.
 
Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağı 28 Ekim Salı günü işçilerin öğle molası sırasında eski kullanılmayan ocakta biriken su içerisinde kaldı. Baskın sonucu 18 işçi mahsur kaldı. İşçilerden 2'sinin cesedi 6 Kasım, 2'sinin 17 Kasım ve 6'sının da 18 Kasım tarihlerinde ocaktan cesetleri çıkartıldı. 8 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. Çalışmalar desandre bölümünde yoğunlaştırıldı. Şu ana kadar 1939 metre olan ocağından yüzde 82'si tarandı. 
 
Maden ocağında dün akşam saatlerinde ocaktan vagonlarla çıkartılan moloz ve çamurların dökülüp, zaman zaman iş makinasıyla kamyona yüklendiği desandre girişine yaklaşık 5 metre uzaklıktaki istinat duvarı, yağışlı havanın toprağı yumuşatması sonucu çöktü. Duvarın çökmesi ile su tahliyesinde kullanılan borular aşağı savuruldu. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. 
 
Mahsur kaldıkları ocakta ölen şu ana kadar cenazeleri çıkartılan ve 900 primi gününü dolduran 10 işçiden 9'unun yakınlarına maaş bağlandı. Karaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"İlimiz Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında 28 Ekim 2014 günü gerçekleşen elim kaza sonucu madende mahsur kalarak arama kurtarma çalışmaları sonucunda cansız bedenlerine ulaşılan 9 madencinin yakınlarına İş Kazası Geliri ve Ölüm aylığı bağlandı. 900 prim günü dolduran madencilerden Hüseyin Çolak, Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak, Tezcan Gökçe, İsmail Gürses, Kerim Haznedar, Uğur İlhan, Mehmet Tokat, Bahri Üzer’in ailelerine aynı gün maaşları bağlandı. Aileler ilk aylıkları 18.12.2014 tarihi ile 26.12.2014 tarihleri arasında alacaklardır."