Madenden emekli oldu madende öldü

BURSA'nın Harmancık İlçesi'ndeki Hayri Öğelman Krom Maden Ocağı'nda dün akşam meydana gelen göçükte 49 yaşındaki Mustafa Evren yaşamını yitirdi.

Madenden emekli oldu madende öldü
27 Ağustos 2015 Perşembe 12:46 tarihinde eklendi.
BURSA'nın Harmancık İlçesi'ndeki Hayri Öğelman Krom Maden Ocağı'nda dün akşam meydana gelen göçükte 49 yaşındaki Mustafa Evren yaşamını yitirdi. Evren'in emekli olduğu ancak satın aldığı evin taksitini ödemek için madende çalışmayı sürdürdüğünü söyleyen Evren'in kayınbiraderi Enver Aydın, "O yeraltına emekli oldu, yer altında öldü" dedi.
 
Harmancık'ın Yolçatı Mevkisi'nde 30 işçinin çalıştığı Hayri Öğelman Krom Maden Ocağı'nda dün akşam meydana gelen göçükte, evli 2 çocuk babası Mustafa Evren yaşamını yitirirken, Ramazan Alçı ise ağır yaralı olarak kurtarıldı. Bursa'da Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ramazan Alçı tedavi altına alındı. Bursa Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Mustafa Evren'in cenazesi ise bugün toprağa verilmek üzere Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Balı Köyü'ne getirildi.
 
EV TAKSİTİNİ ÖDEMEK İÇİN
 
Kayınbiraderi Enver Aydın, Mustafa Evren'in, Harmancık'ta maden ocağında çalıştıktan sonra emekli olduğunu, köylerinde 45 bin liraya satın aldığı evin banka taksitini ödemek için asgari ücret karşılığı yeniden madende çalıştığını söyledi. Mustafa Sevinç'in bankaya 10 bin lira borcu kaldığını belirten Enver Aydın şöyle dedi:
 
"Kendisi maden ocağındaki çalışma koşullarının zorluğundan yakınıyordu. Yer altına girdikçe yorulduklarını söylüyordu. Bana, bankaya olan borcunu ödedikten sonra hemen ayrılacağını söyledi. Ama istediği gibi olmadı. O yer altından emekli oldu yer altında son nefesini verip öldü."
 
Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.