Mağarada 4. gün

Girdiği mağaradaki kuyuya düşerek yaralanan ve burada mahsur kalan 40 yaşındaki Ramazan Yörük'ü kurtarma çalışmaları 4 gündür sürüyor.

Mağarada 4. gün
17 Nisan 2014 Perşembe 09:41 tarihinde eklendi.
Gece boyunca hazırlıklarını sürdüren ekipler, sabaha karşı Ramazan Yörük'ü mağaradan çıkarmak için çalışma başlattı.
 
Pazar günü saat 22.00 sıralarında Mihalgazi İlçesi'nin Alpagut Mahallesi Kazankaya Mevkii'ndeki Yarasa İni Mağaraları'nın olduğu bölgeye 7 arkadaşıyla birlikte giden tekstil fabrikası işçisi, evli ve 3 çocuk babası Ramazan Yörük, mağara içinde yaklaşık 10 metre derinliğindeki kuyuya düştü. Çeşitli yerlerinden yaralanan Ramazan Yörük'ü çıkarmak için jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Arama Kurtarma Ekibi (AKUT), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Dağcılık Kulübü, Estram Arama Kurtarma, KMG Mağara Keşif ile Eskişehir, Ankara ve İzmir Mağara Araştırma dernekleri ekipleri sevk edildi.
Ekipler pazartesi günü saat 18.30 sıralarında mağara içerisinde yerini tespit ettikleri Ramazan Yörük'e ulaştı. Gerekli tıbbi müdahaleyi mağara içinde yapan ekipler, Yörük'ü düştüğü çukurdan mağaranın bir üst bölümüne çıkardı. Mağaranın çok dar olması nedeniyle ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.
 
Ramazan Yörük'ü kurtarma çalışmaları gece boyunca devam etti. Ekipler dar olan mağaranın iç kısmında Yörük'ü sedye ile girebilecekleri yerleri zaman zaman kara barut patlatarak genişletmeye çalıştı.
 
SEDYEYE KOLİ BANDIYLA SARILACAK
 
Kurtarma ekipleri bugün sabaha karşı Ramazan Yörük'ü mağara dışına çıkartmak için yeni bir çalışma başlattı. Ekiplerin, Yörük'ün hareket etmemesi için sedyeye koli bandıyla sarılarak sabitleneceği, mağaranın dar olan bölgelerinden bu şekilde geçirilerek halatla yukarı çekilerek çıkartılmaya çalışacağı kaydedildi. Kurtarma ekibinde yer alan bir yetkili, Ramazan Yörük'ün mağaradan çıktıktan sonra da bir askeri helikopterle bölgeden alınıp hastaneye götürülmesinin planlandığını belirtti.

DHA