"Magazin malzemesi olmam"

Zeki Demirkubuz’dan, Nuri Bilge Ceylan’ı ‘ti’ye aldığı iddiasına tepki: 3. sınıf magazin konusu olmam.

Magazin malzemesi olmam
12 Nisan 2012 Perşembe 23:46 tarihinde eklendi, 1.151 kez okundu.

 

Ünlü Rus yazarı Dostoyevski’nin ‘Yeraltın’dan Notlar’ adlı romanından uyarlanan ve bugün vizyona giren filmi ‘Yeraltı’ hakkında yazılan bazı haberler, Türk sinemasının iki ünlü yönetmenini polemiğe zorladı. Filminde meslektaşı Nuri Bilge Ceylan’ı ‘ti’ye alan göndermeler yaptığı iddialarına canlı yayında ateş püsküren Demirkubuz, “Sözkonusu haberler magazin boyutunu da aşacak çirkinlikte” dedi.
 
Asıl derdinin vizyona giren filmine salon bulamamak olduğunu vurgulayan yönetmen, şöyle dert yandı: “Film maksimum 30 salonda gösterime girecek. Bu bizim tercihimiz değil elbette. Hatta ben bu filme kendi çapımda büyük para da yatırdım ve fırsat olsa 100 salonda falan gösterime sokardım filmi. Ancak salon sahiplerinden çok Türk toplumunun bu tür filmlere ilgi göstermemesi nedeniyle salon bulamıyoruz.”
 
Biraz daha ciddiyet lütfen!..
 
Nuri Bilge Ceylan konusuna değinen Demirkubuz, söylenenleri kesin bir dille reddederken iddia sahiplerini ciddiyete davet etti: Bu laflar umurumda bile değil... Magazincileri anlıyorum. Ama birilerinin bu konuda bir bildiği varsa çıkıp söylemeli. Bu tartışmaların parçası olmam. 16 yıldır yönetmenik yapıyorum ve         16 yılda büyük emeklerle oluşturduğum bir değer var bunu da böylesi şayialarla bitirmem. Ciddiyet içinde ifade edilmediği sürece bu sözler ya da iftira ya da üçüncü beşinci sınıf bir magazin olarak kalır. Türkiye’de hayat o kadar bayağı bir dille ele alınıyor ki insanların büyük acıları bile mavra konusu oluyor. 

Star