Mağdurlara 23 milyon dolar yardım toplandı

Boston Maratonu'nda düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınları ile olayda yaralananlar için toplanan bağış miktarı 23 milyon doları buldu.

Mağdurlara 23 milyon dolar yardım toplandı
25 Nisan 2013 Perşembe 18:55 tarihinde eklendi.

 

Saldırının meydana geldiği gün, Massachusetts Valisi Deval Patrick ve Boston Belediye Başkanı Thomas Menino’un girişimleri ile kurulan One Fund Boston web sitesi aracılığıyla toplanan yardımların 6 milyon doları vatandaşlardan gelirken, 17 milyon dolarlık yardımın ise farklı şirketler tarafından yapıldığı belirtildi. 
 
Patlamada hayatını kaybeden 8 yaşındaki Martin Richard’ın ailesi için 230 bin dolar yardım toplandığı açıklandı. Martin’in olayda yaralanan 7 yaşındaki kız kardeşi Denise'nin hastane masrafları da yardım fonu aracılığıyla karşılanacak. 
 
Saldırılara karıştığı iddia edilen ikinci şüpheli Djohar Tsarnaev’in içinde yakalandığı botun masrafları da karşılandı. Polis, Tsarnaev’i yakalamak için Dave Henneberry isimli vatandaşın bahçesinde bulunan bota operasyon düzenlemişti. 
 
HELPING HANDS RELIEF FOUNDATION BOSTON İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI
 
ABD’de hizmet veren Helping Hands Relief Foundation, Boston’da yaşanan bombalı saldırılarda mağdur olanlar için bir yardım kampanyası başlattı. Dernek Başkanı Nevzat Yılmaz, saldırıdan etkilenen insanlara ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi. Yılmaz, toplanan bağışların kısa sürede Boston’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını aktardı. 
 
Geçtiğimiz hafta Boston’da yapılan maraton koşusunda meydana gelen patlamalarda 3 kişi ölmüş, 180'e yakın kişi yaralanmıştı.

CİHAN