"Mağdurun yanındayız"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, küçük yaştaki E.A.'ya cinsel istismar davasıyla ilgili, "Mağdurun, mazlumun ve çocuğun yanındayız.'' dedi.

Mağdurun yanındayız
19 Eylül 2013 Perşembe 20:15 tarihinde eklendi.


Bingöl'de gezi ve incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında bir gazetecinin, ilde E.A. davası ile ilgili sorusuna cevap veren Bakan Şahin, yaptıkları yasal düzenleme ile olaya müdahil olduklarını ifade etti.

Bakan Şahin, ''Olay olduğu andan itibaren çocuğun yüksek menfaati, ailenin yararı için ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. İlgili bütün kurumlarımızla çalıştık. Biliyorsunuz, aşama aşama önce tutuksuz yargılanma kararı verilmiş, hemen karara itiraz ettik, burada bir mağduriyet var.

Küçücük bir çocuğun yaşamı var. Hele bir de bunu bu çocuğu korumak adına yapması gerekenler bunu yapıyorsa, buradaki cezanın çok daha yüksek olması ve buradaki sürecin çok daha iyi takip edilmesi gerektiğine inandık ve hamd olsun biliyorsunuz Genelkurmay'dan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden onların uzman çavuşluktan atılma ve tutuklama kararı çıktı.

Gelişmeleri birebir takip ediyoruz ve oradaki çocuğumuzu kollayacak ve koruyacak, orada yaşadığı sıkıntıyı atlatacak, rehabilite edecek, yaşamını yeniden sürdürecek şekilde her türlü desteği, hem aileye hem de çocuğa veriyoruz. Bizim bu konudaki görev alanımız nettir ve biz arkadaşlar olarak mağdurun, mazlumun ve çocuğun yanındayız." diye konuştu.

İki bakan, açıklamanın ardından Anadolujet Çocuk Tiyatrosu 'Lamba'nın Sihri Hezerfen'in Fikri' isimli oyunu izlemek için Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'na geçti.


CİHAN