"Mağlup olmanın üzüntü verici"

Manisa’da oynanan hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti’ne 2-0 yenilen A Milli Futbol Takımı’nda Teknik Direktörü Abdullah Avcı, hazırlık maçı olsa da mağlup olmanın üzüntü verici olduğunu söyledi.

Mağlup olmanın üzüntü verici
07 Şubat 2013 Perşembe 00:10 tarihinde eklendi.

 

Abdullah Avcı, Mart ayında 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda oynayacakları maçlara hazır olacaklarını bildirdi.
 
Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Avcı, “Öncelikle eski Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığını yapmış büyüğümüzün ailesine baş sağlığı diliyorum.” dedi.
 
Oyunu iki etapta değerlendirmenin daha iyi olacağını belirten Avcı, “İlk yarıda oyuncuların arzusu ve iştahı çok önemliydi. İlk yarıda basit bir hatadan yenilen gol vardı. Orta sahada rakibe sıcak temas yapmamak rakibin biraz daha oynamaya itti. İkinci yarıda oyun anlamında yaptığımız değişiklik sonrası 6 net pozisyona girdik ama yapamadık. İkinci yarıdaki istek ve arzu bizim için son derece önemliydi. Hazırlık maçı da olsa kaybetmek üzücü. Mevlüt ile orta sahadaki 35 metre boşluk bizim için bir eksiklikti. Mağlup olduk, rakibimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra Mart ayına en iyi şekilde hazırlanacağız.” diye konuştu.
 
Selçuk İnan’ın performansı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, "Selçuk ile bir tek Hollanda maçında ilk 11'de başlamadık. Bugünkü Selçuk'un performansında da memnunum. Oyunun gidişatına göre bir takım hamleler yapıyorsun. Bizde ona göre hamleler yaptık. Bugün sadece yeni oyuncu olarak Ahmet İlhan oynadı. Ben bugün oyunun genel yapısından memnunum. Sadece oyunun ilk 30 dakikasındaki oyundan memnun değilim. Bizim eksikliğimiz dediğim gibi orta sahadaki boşluk ve sıcak temas yapamamamız oyunumuzu etkiledi.” dedi.
 
ÇEK MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ MİCHAL BİLEK: BİZİM İÇİN İYİ BİR TECRÜBE OLDU
 
İlk yarıya iyi başladıklarını dile getiren Çek Cumhuriyeti Milli Takım Teknik Direktörü Michal Bilek, iyi paslar yaptıklarını ve tehlikeli pozisyonlar bulduklarını söyledi. Bunlardan iki tanesini değerlendirdiklerini aktaran Bilek, “İkinci yarı rakibimizin değişiklikler yapıp üstümüze geleceğini biliyorduk. Nitekim önlemlerimizi aldık ve sahadan galip ayrıldık. Bizim için iyi bir tecrübe oldu.” dedi.
 
Manisa’da futbol atmosferi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilek, “Buraya gelmeden önce Manisa'yı tanımıyorduk ama maçı izledikten sonra harika bir atmosfer olduğunu gördük.” diye konuştu.
 
Tomas Rosicky ile ilgili de konuşan Bilek, “Tomas uzun süredir aramızda değildi. Sakatlıkta çıkmıştı. Uzun zamandan beri sahada yer almıyordu ama ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu bugün sahada gösterdi. Tomas, takımımızın en önemli oyuncularından bir tanesi.” dedi.

CİHAN