Mahalle karıştı, işçileri Polis kurtardı

ZONGULDAK'ta, maden ocağında dinamitle galeri açma çalışmasında evlerinin hasar gördüğünü ileri süren mahalle sakinleri, 3 işçiyi tekme tokat dövdü.

Mahalle karıştı, işçileri Polis kurtardı
10 Ağustos 2016 Çarşamba 14:25 tarihinde eklendi.
ZONGULDAK'ta, maden ocağında dinamitle galeri açma çalışmasında evlerinin hasar gördüğünü ileri süren mahalle sakinleri, 3 işçiyi tekme tokat dövdü. Mahalleliye biber gazıyla müdahale eden polis 6 kişiyi gözaltına aldı.
 
Özel maden şirketi, Asma Mahallesi Kemerbaca Sokak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan ihale ile kiraladığı sahada kömür çıkarmak için galeri açma çalışması başlattı. Dinamitle yapılan galeri açma işinde evlerinin hasar gördüğünü ileri süren mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, evlerinin durumunu göstermek için çağırdıkları basın mensuplarıyla maden sahasında buluştu. Bu sırada gelen maden şirketi çalışanları, mahalleliye sahadan çıkmalarını söyleyerek polise haber verdi. Buna tepki gösteren mahalleli ile işçiler arasında tartışma başladı. Mahalleli, bu sırada gelen polis ekipleriyle de tartıştı.
 
Kavgaya dönen olayda yaklaşık 10 mahalleli, işçilerden 1'ini tekme tokat dövdü. 4-5 kişilik grup yere düşen işçiyi tekmeledi. Bu sırada polis grubu engellemeye çalıştı. Diğer 2 işçi de yerdeki arkadaşlarını kurtarmak isterken tekme ve yumruk darbeleriyle yere düştü. Polis, gruba biber gazıyla müdahale etti, yüzlerine biber gazı sıktı. Biber gazından etkilenen mahalle sakinlerinden bazılar yere düştü, Mücevher Erdoğan adlı kadın baygınlık geçirdi. Kadın, çağrılan ambulansla Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
Aldıkları darbelerle yaralanan 3 işçi de polis aracıyla hastaneye kaldırıldı. Polis, olaya karışan 6 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA