Mahallebaşına süt çarşısı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Mahallebaşı semtinde yaptırılan süt ve süt ürünleri çarşısının yakın bir tarihte hizmete gireceği bildirildi.

Mahallebaşına süt çarşısı
04 Ocak 2014 Cumartesi 16:07 tarihinde eklendi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, süt ve süt ürünleri çarşısı ile Mahallebaşı'ndaki ticari hareketliliğin eskisi gibi yeniden sağlanacağını söyledi. Başkan Küçükler, Erzurumlu iş adamları ve süt üretimi alanında faaliyette bulunan sektör temsilcileriyle Müceldili Konağı'nda bir araya geldi. Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emiz Öz'ün de katıldığı toplantıda, çarşının daha verimli kullanılması hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, süt ürünleri çarşısının şehir ekonomisi için önemli olduğunu vurgu yaparak, "Amacımız Mahallebaşı semtini özellikle şehirle birleştirmektir. Eskiden olduğu gibi ticari canlılığı sağlamak için buraya süt ürünleri çarşısı yaptık. Şuan çarşının üst katlarında belediyenin kültür eğitim merkezi de var. Şuan itibariyle orada eğitim gören 750 kursiyerimiz bulunuyor. Orada ticari canlılık için dükkanların işletilmesi gerekir. Biz belediye olarak her bir marka firmanın orada şubesinin olmasını istiyoruz. Amacımız belediyenin gelir elde etmesi değildir. Süt sektörünü canlı tutmak istiyoruz. Şehir dışından gelenler Erzurum'un süt ürününü bulmak için Mahallebaşı'na gitmelidir. Valilik ve belediye olarak burada ticari canlılığı yeniden sağlamak istiyoruz."

Vali Ahmet Altıparmak, Mahallebaşı semtinin sadece ticarette değil her türlü alanda gelişeceğini vurguladı. Vali Altıparmak, kendisinin bizzat yönettiği Mahallebaşı ve Çevresi Sosyo-Ekonomik Dönüşüm Projesi'ne dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Eskiden kentte süt ürünleri satan bir çarşı yoktu. Şimdi bu açıklık Büyükşehir Belediyemiz tarafından giderildi. Orada süt ve süt ürünleri çarşısını bal ve mamülleriyle birlikte değerlendirmemiz lazım. Bu bölge için Mahallebaşı ve Çevresi Sosyo-Ekonomik Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirdik. Spordan sağlığa varıncaya kadar her türlü konu bu proje kapsamında değerlendiriliyor. Mahallebaşı negatif algıdan kurtulacak. Orada 130 binayı yıkıyoruz. Mahallebaşı'nın ciddi eksiklikleri var. İnşallah Mahallebaşı semtimiz her alanda gelişecek."

Toplantı, iş adamlarının görüşlerini bildirmesiyle sona erdi. 


CİHAN