Mahallelerinde baz istasyonu istemiyorlar

Ankara'nın Mamak ilçesi Aşıkveysel Mahallesi’nde oturanlar, Şehit İbrahim Karataş Parkı’na dikilen baz istasyonuna tepki gösterdi.

Mahallelerinde baz istasyonu istemiyorlar
31 Aralık 2012 Pazartesi 13:44 tarihinde eklendi.

 

 Baz istasyonun 5 metre ötesinde çocuk parkı, 100 metre yakınında ise binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Uluönder İlk ve Ortaokulu bulunuyor. Mahalle sakinleri baz istasyonunun buradan kaldırılması için Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Çankaya Mustafakemal Mahallesi sakinleri de mahallelerine baz istasyonu kurulmaması için afiş astı.
 
Baz istasyonları ile ilgili tepkiler çoğalıyor. Mamak Aşıkveysel Mahallesi’nde oturanlar, Şehit İbrahim Karataş Parkı’na dikilen baz istasyonunun kaldırılması için dava açtı. Mahalle sakinlerinden Satılmış Görgülü, baz istasyonunun bir ay önce kurulduğunu ifade etti.
 
Sabahın erken saatlerinde ‘aydınlatma direği dikeceğiz’ diyen ekiplerin kepçe ile çalışma yaptıklarını anlatan Görgülü, “Elektrik aydınlatma direği kuracaklarını söylediler. Bilsek baz istasyonu olduğunu, dişimizden tırnağımızdan artırdığımızla aldığımız evimizin dibine dikilmesine izin vermezdik. Bu istasyon daha önce Tuzluçayır Mahallesi'ndeymiş. Vatandaşın biri dava açıp, kazanmış. Sonra oradan kaldırıp, getirip buraya diktiler. Bizim evimize 15 metre yakınlıkta. Okula 100 metre. Çocuk parkının hemen içi. Bizim sağlığımızı hiç düşünmüyorlar mı?” diye konuştu.
 
Baz istasyonu kurulmadan önce kendilerine hiç sorulmadığını hatırlatan Görgülü, şunları kaydetti, “Burası fakir bir semt. İnsanların sesi çıkmıyor. Saklı gizli sabaha karşı getirip buraya koydular. Biz de kaldırılması için dava açtık. Evimizin, okulumuzun ve parkımızın yanında baz istasyonu istemiyoruz.”
 
Aynı mahallede oturan Şevket Öz, başka mahallelere dikilen baz istasyonlarının yakıldığını belirtiyor. Öz, “Biz milli servete zarar gelsin istemeyiz. Hakkımızı hukuki yollardan arıyoruz.” dedi.
 
Öte yandan Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi’nde oturanlar, evlerinin yakınına baz istasyonu yapılmasının planlandığını öğrenince eylem yaptı. ‘Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz’ şeklinde dev bir afiş asan mahalleliler, baz istasyonu kurulması planlanan yerin iki okul, bir anaokulu, bir yurt ve bir de çocuk spor merkezinin hemen yanında bulunduğunu dile getirdi.
 
Mahalleliler, “Sağlıklı yaşama hakkımız anayasa ile güvence altına alınmıştır. Hem beden hem ruh sağlığımızı bozacağına inandığımız bu baz istasyonunun kurulmasını istemiyoruz. Burada okullar var, yurt var. Bu öğrencilerin sağlığını tehdit edecek baz istasyonunun kurulmasına karşıyız.” diyerek, tepkilerini dile getirdi.
 
Baz istasyonunun yapılmaması için tüm cep telefonlarını iptal etmeyi düşündüklerini dile getiren mahalle sakinleri, ayrıca baz istasyonu nedeniyle buradaki gayri menkullerin değerinin düşeceğini sözlerine ekledi.

CİHAN